Autobuzele lui Firea, pică unul câte unul. Zeci de călători evacuați 
otokar
Ultima Ora Social

Autobuzele lui Firea, pică unul câte unul. Zeci de călători evacuați 

Autobuzele lui Firea, pică unul câte unul. Zeci de călători evacuați 

Alte probleme pentru autobuzele pentru care Primăria Generală plătește 100 de milioane de euro. Zeci de călători au fost evacuați dintr-un autobuz Otokar, după ce autobuzul a fost inundat de apă clocotită deoarece instalația de încălzire s-a stricat. 

Unul dintre călători care a filmat inundația din autobuzul Otokar susține că incidentul a avut loc pe ruta 783, între Piața Unirii și Aeroportul Otopeni. Este vorba despre unul dintre autobuzele care au început să circule prin București pe 1 decembrie, relatează digi24.

De asemenea, un alt autobuz Otokar, care circula pe ruta 335, a fost tras pe dreaptal, joi seara, în apropierea Arcului de Triumf, după ce a făcut pană, conform sursei citate. Nu este prima oară când apar probleme cu autobuzele Otokar, achiziționate de Primăria Capitalei.

Unul dintre noile autobuze s-a stricat în prima zi pe traseu, în fața liceului Tudor Vladimirescu din București. Ușa de la cabina șoferului a rămas blocată. Mai mult, sindicaliștii din cadrul Societății de Transport București (STB) susțin că noile autobuze au numeroase probleme tehnice. Cu toate acestea, primarul Gabriela Firea a susținut că autobuzele Otokar nu sunt defecte.

În 2019, în București vor ajunge alte 300 de astfel de autobuze. În luna iunie, Primăria Capitalei a semnat contractul cu turcii de la Otokar pentru 400 de autobuze. Contractul de 100 milioane de euro + TVA prevede ca până la sfârșitul acestui an să fie livrate primele 100 de unități, iar restul de 300 de autobuze să fie livrate în 2019.

La licitație au mai participat Mercedes și Karsan. Cele două firme au făcut contestație, dar Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor le-a dat dreptate câștigătorilor, turcii de la Otokar.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.