Tudorel Toader îl amenință pe Augustin Lazăr. Începe verificările
Ultima Ora Justiție

Augustin Lazăr, față în față cu Tudorel Toader la interviul pentru al doilea mandat de procuror general

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat miercuri, la sosirea la ministerul Justiției unde va susține interviul pentru cel de-al doilea mandat, că anunțul a fost unul pentru o procedră imparțială, precizând că nu are niciun fel de emoții deoarece a susținut numeroase teste de-a lungul carierei.

„Este anunțul care s-a făcut, că s-a lansat o procedură imparțială, o procedură transparentă pentru selectarea candidatului. La sfârșit putem discuta. Este al nu știu câtelea examen pe care îl susțin așa că nu am nicio emoție”, a declarat Augustin Lazăr.

Interviul are loc în condițiile în care Augustin Lazăr, care candidează pentru un al doilea mandat de procuror general, este în centrul unor acuzații referitoare la perioada când a fost președinte al comisiei de eliberări de la Aiud, perioadă în care ar fi refuzat de două ori eliberarea disidentului anticomunist Iulius Filip. Actualul procuror general a respins acuzațiile, precizând că nu el decide eliberarea sau ținerea în închisorile comuniste a unui deținut. De altfel, Augustin Lazăr a fost primul care și-a depus candidatura pentru această funcție, în condițiile în care ministrul Tudorel Toader l-a propus pentru revocare încă de anul trecut, însă președintele Klaus Iohannis a refuzat solicitarea de demitere.

Și fostul șef DIICOT Daniel Horodniceanu a ajuns, miercuri dimineață, la sediul Ministerului Justiției pentru a susține interviul pentru funcția de procuror general.

Cei patru candidați pentru funcția de procuror general, respectiv Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea și Daniel Horodniceanu, susțin miercuri, 10 aprilie, interviul cu ministrul Justiției.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.