Augustin Lazăr iese la rampă după acuzațiile de poliție politică primite. Ce dovezi aduce procurorul general
Ultima Ora Justiție

Augustin Lazăr dezvăluie ce a vorbit cu Tudorel Toader și cu șefa interimar a DNA

Augustin Lazăr dezvăluie ce a vorbit cu Tudorel Toader și cu șefa interimar a DNA

Ministrul Justiție i-a chemat la DNA pentru o discuție pe șeful interimar a DNA, Anca Jurma, și procurorul general Augustin Lazăr, astăzi, 07.08.2018. Principala discuție a acestora va fi situația delegaților DNA. Au existat păreri în contradictoriu – procurorul șef adjunct al DNA, Călin Nistor, declara că sunt 7 sau 8 procurori delegați, iar Tudorel Toader menționa că sunt, de fapt, 20.

Luni, procurorul general Augustin Lazăr a dispus incetarea delegării in cadrul DNA pentru șase procurori, care nu îndeplinesc condiția de vechime în funcție de minim opt ani, în urma intrării în vigoare a modificărilor aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

”A fost o invitație a ministrului Justiției. Problemele au fost cele legate de resursele ministerului public, locurile vacante, de ce a fost nevoie să fie delegați procurori pe poziții vacante. Am făcut o analiză a situației pozițiilor vacante. Am remarcat că există un deficit de circa 450 de procurori, ceea ce ne-a obligat să delegăm procurori care să îndeplinească funcțiile. Vom putea declanșa procedura de titularizare pe funcțiile respective ale procurorilor.” a spus Augustin Lazăr.

A adăugat: ”Toate delegările realizate în funcțiile respective au fost realizate în condițiile legii. Am dispus din motive de oportunitate încetarea delegării colegilor care nu aveau condițiile de vechime prevăzute de legea nouă. Fiindcă nu mai îndeplineau condiția de vechime, am dispus încetarea. Am considerat oportun să nu lăsăm această discuție.”

Procurorul general a mai spus că procurorii care nu au 8 ani vechime s-au întors pe vechile funcții, nu au fost dați afară. Șase procurori au plecat ieri de la PÎCCJ, din decizia procurorului general Augustin Lazăr.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.