Atracțiile turistice, restaurantele și hotelurile din Dolj, prezentate pe o aplicație pentru telefon 1
Ultima Ora Social

Atracțiile turistice, restaurantele și hotelurile din Dolj, prezentate pe o aplicație pentru telefon

 Atracțiile turistice, restaurantele, hotelurile, dar și ofertele instituțiilor de cultură din județul Dolj sunt disponibile pe o aplicație gratuită pentru telefon, lansată, joi, de reprezentanții Consiliului Județean.

Aplicația Discover Dolj, care conține date despre obiectivele şi traseele turistice, restaurante şi hoteluri, dar și despre ofertele instituţiilor de cultură, a fost lansată, joi, de Consiliul Judeţean Dolj. La realizarea acesteia au lucrat chiar salariaţii instituţiei. Informaţiile de pe aplicaţie sunt disponibile atât în limba română, cât şi în engleză.

„Ceea ce facem astăzi este sa punem județul Dolj pe o linie care să îl facă mai accesibil. Județul Dolj și Craiova s-au dezvoltat foarte mult și sunt locuri care merită să fie văzute. S-au investit foarte mulți bani din bugetul național și din fonduri europene. Avem centrul vechi al Craiovei, poate cel mai frumos centru vechi din România, avem două muzee reabilitate pe fonduri europene și alte muzee care se vor construi și un aeroport, care este poate cea mai frumoasă investiție. Platforma se numește Discover Dolj și este atât în limba română, cât și în limba engleză. Acestă aplicație are aproximativ 650 de pagini și cuprinde toate domeniile de activitate specifice județului Dolj: cultură, cazări, alimentaţie publică, cursul Dunării și zone cu specific. Cei care au restaurante pot să treacă meniurile, prețurile. Există legătură și cu instituțiile publice. Instituțiile de cultură pot trece programul și activitățile”, a precizat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Aplicaţia Discover Dolj a fost creată pentru a facilita informarea turiştilor, dar şi a locuitorilor județului.

„Sunt investitori, turişti, dar şi reprezentanţi de la Bruxelles care atunci când ajungeau în judeţul nostru ne întrebau ce pot să vadă. Iniţial pentru turiști am creat un infochioşc la aeroport, dar am tot interacţionat cu diverse persoane care cereau informaţii despre cum să îşi petreacă timpul liber şi atunci am considerat că trebuie să trecem la nivelul următor şi să creăm această aplicaţie care să faciliteze informarea despre judeţul nostru. O astfel de aplicaţie mai este în două-trei judeţe din ţară”, a spus preşedintele CJ Dolj.

Informațiile cuprinse în aplicație pot fi actualizate în timp real.

„Discover Dolj App este un ghid turistic digital care își dorește în mod simplu și prietenos să ofere sugestii de timp liber, restaurante, baruri și activitățile culturale. Reprezentanţii restaurantelor sau cei ai instituţiilor publice pot încărca şi actualiza singuri informaţiile în timp real”, a precizat Larisa Răducanu, director de imagine în cadrul Consiliului Judeţean Dolj.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.