Atletism. Avem un Usain Bolt de România 5
Atletism. Avem un Usain Bolt de România
Ultima Ora Sport

Atletism. Avem un Usain Bolt de România

Robert Breahnă (18 ani) este speranţa României în proba regină a atletismului, 100 de metri sprint. 

Bucureşteanul a devenit campion naţional după ce a doborât recordul la categoria sa de vârstă, sub 20 de ani, cu 10 secunde 47, iar la nici o săptămână distanţă a cucerit şi aurul balcanic, la Cluj-Napoca.

Nimeni altul decât jamaicanul Usain Bolt este sursa de inspiraţie pentru atletul român, care a „furat” de la superstarul sud-american şi celebrul semn al victoriei.

Atletism. Avem un Usain Bolt de România 6 Atletism. Avem un Usain Bolt de România 7

”Cred că toţi sprinterii îl au pe Usain Bolt ca model de urmat, este multiplu campion olimpic, mondial. Sunt euforic atunci pe moment, după ce câștig o cursă, şi mă manifest așa cum îmi vine pe moment” – Robert Breahnă, campion 100 metri sprint.

Tânărul atlet român nu s-ar teme pentru „permisul” lui dacă s-ar inventa radare pentru pietoni.

”Nu cred că m-ar prinde la mersul pe jos … în afara antrenamentelor, sunt destul de leneș, doar pe pistă sunt vitezoman” – Robert Breahnă, campion 100 metri sprint.

Președintele atletismul românesc, Florin Florea, este încrezătoar că noua generație poate aduce țării medaliile pe care sportivii din ”vechea gardă” le-au cucerit la mondiale, europene și Olimpiade.

”Foarte mulți dintre cei care practică atletismul se gândesc la performanțelor celor de dinaintea lor…Avem copii foarte talentați și sunt sigur că sprijiniți de toată lumea vor performa în următorii ani la nivel înalt” – Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.