MAE avertizează românii că mai multe zone din Grecia sunt afectate de ploi torențiale și furtuni
MAE avertizează românii că mai multe zone din Grecia sunt afectate de ploi torențiale și furtuni
Externe Social Ultima Ora

Atenţionare de călătorie! Precipitaţii abundente şi vânt puternic în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că autorităţile locale au emis o avertizare de fenomene meteo puternice generate de prezenţa unui front atmosferic rece, cu precipitaţii, vânt puternic şi o concentraţie ridicată de praf saharian.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, sâmbătă, în vestul, centrul şi nordul Greciei vor fi precipitaţii abundente care se vor extinde apoi pe întreg teritoriul acestei ţări.

Fenomenele meteo vor afecta, începând de sâmbătă, Macedonia de Vest şi Centrală, Tesalia, insulele Sporade, estul regiunii Sterea şi treptat Evia. Se vor semnala intensificări puternice ale vântului din direcţiile est, sud-est în Marea Ionică Centrală şi de Sud, iar de sâmbătă, şi, mai ales duminică, se va amplifica semnificativ vântul din direcţia nord în Marea Egee.

Treptat, fenomenele extreme vor scădea în intensitate în cursul zilei de duminică, 25 aprilie şi se vor manifesta preponderent în zonele de est şi de sud. Nivelul concentraţiei de praf provenit din zona Sahara va creşte în zonele centrale şi de sud.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă :+ 306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic:+306946049076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” cu informaţii şi sfaturi de călătorie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.