MAE, apel la calm în cazul Republicii Moldova. Cer votul cetățenilor
Avertisment de călătorie al MAE pentru Croația. Cod roșu de vreme rea
Ultima Ora Externe

Atenționare de călătorie de la Ministerul de externe. Cod galben de vânt puternic în Regatul Țărilor de jos

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos că autorităţile olandeze au emis, pentru luni, un cod galben de vânt.

În zonele de coastă, vântul va sufla, la rafală, cu viteze de peste 100 – 110 km/h. Cel mai puternic moment al furtunii de vânt se va înregistra în după-amiaza zilei, în zona de coastă nord-vestică, forţa rafalelor de vânt putând atinge 7 – 8 grade pe scara Beaufort (80 km/h, cu valuri înalte de 6 – 8 metri), arată un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

Autorităţile olandeze avertizează că circulaţia terestră şi cursele aeriene pot fi perturbate din cauza intensificării vântului. Pentru informaţii actualizate, se recomandă verificarea paginilor de Internet ale companiilor de transport şi Institutului Meteorologic Regal: www.knmi.nl.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: + 31 (0) 70 354 15 80;+ 31 (0) 70 322 86 12;+31 (0) 70 331 99 80, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: + 31 (0) 6 22 82 33 00 şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare: +31 (0) 651 596 107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet haga.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii