ATENȚIE! ROMÂNIA TRECE LA ORA DE VARĂ! CÂND SE DĂ CEASUL CU O ORĂ ÎNAINTE! 1
Breaking News Social Ultima Ora

ATENȚIE! ROMÂNIA TRECE LA ORA DE VARĂ! CÂND SE DĂ CEASUL CU O ORĂ ÎNAINTE!

Ceasul urmează să se dea înainte cu o oră în noaptea de sâmbătă spre duminică, adică între 28 și 29 martie 2020. Drept urmare, în aceea noapte vom dormi mai puțin cu o oră, dar ne vom putea bucura de mai multă lumină naturală în timpul zilei deoarece se va întuneca mai târziu.

De aceea în lunile de vară, ceasul este dat înainte, astfel încât oamenii să-și poată desfășura activitățile cât mai mult posibil pe lumina naturală. Astfel, se urmărește economisirea energiei electrice necesare iluminatului.

Prin definiție ora de vară reprezintă aceea oră adoptată legal de unele țări pe timpul unei părți a anului. De obicei, aceasta începe la o dată stabilită în timpul primăverii și se sfârșește la o dată din timpul toamnei. Ora de vară este stabilită cu o oră înaintea celei oficiale standard. Adică, ora 03:00 devine ora 04:00.

membrii Comisiei Europene au propus renunțarea la schimbarea orei de vară din anul 2021. Statele membre au însă dreptul de a decide asupra fusului orar propriu. Dar, în acest context e nevoie ca statele membre să se coordoneze în așa fel încât să nu existe impact negativ asupra pieței unice.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii