Atelier gastronomic desfășurat în cadrul campaniei pentru promovarea nutriției sănătoase
Ultima Ora Social

Atelier gastronomic desfășurat în cadrul campaniei pentru promovarea nutriției sănătoase

Am participat joi, 18 aprilie 2019, la un atelier gastronomic desfășurat în cadrul campaniei pentru promovarea nutriției sănătoase ”Trăiește și mănâncă sănătos!”, la Școala Gimnazială nr.3 Suceava, cu elevii clasei gimanziale I C, în cadrul ”Săptămânii Altfel”.

În defășurarea evenimentului s-au implicat: profesor Daniela Argatu și profesor Manuela David de la Casa Corpului Didactic ”George Tofan” Suceava; profesor Rodica Talpău de la Școala Gimnazială nr.3 Suceava; doamna Adina Țibu, formator gastronomic; doamna Liliana Hurjui, antreprenor, părinți și bunici ai copiilor.

Proiectul „Trăiește și mănâncă sănătos!” este un prim pas în implementarea proiectului de lege privind educația pentru sănătate în școli, act normativ pe care l-am inițiat personal.

Prin participarea la atelierul gastronomic, elevii de la Școala Gimnazială nr.3 Suceava, coordonați de către doamna profesor Rodica Talpău, au dobândit cunoştinţe referitoare la activitatea de gătit, dar și cum să combine corect alimentele, astfel încât să realizeze un meniu sănătos.

De asemenea, copiii au învățat care sunt principiile unei alimentații sănătoase, care sunt alimentele pe care trebuie să le consume și care sunt riscurile obezității ca urmare a unei alimentații nesănătoase.

În calitate de medic primar pediatru și deputat în Comisia pentru sănătate și familie, încurajez desfășurarea a cât mai multor acțiuni de acest gen și voi susține întotdeauna proiectele educaționale care vin în sprijinul unei alimentații sănătoase în școlile din Suceava și din România, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Maricela Cobuz.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.