Artiștii păreri în CONTRADICTORIU despre Referendum 1
Ultima Ora Social

Artiștii păreri în CONTRADICTORIU despre Referendum

Artiștii păreri în CONTRADICTORIU despre Referendum

Referendumul din weekend a creat multe controverse în societatea românească, iar printre cei care și-au spus părerea despre această inițiativă se numără și foarte mulți artiști, precum Marcel Iureș, Victor Rebengiuc sau cântăreața de muzică populară Sofia Vicoveanca.

Unul dintre marii artiști români care își exprimă opinia despre Referendumul pentru redefinirea familiei este actorul Victor Rebengiuc, care susține, răspicat, faptul că nu va participa la această consultare cetățenească.

„Nu mă interesează acest Referendum, nu particip, nu merg. Sunt obosit și vreau să stau acasă, pentru că m-au enervat cu acele întrebări. Stau acasă și gata”, a declarat, pentru MEDIAFAX, celebrul actor din „Moromeții”.

Un alt mare actor care afirmă că referendumul este inutil este Ion Dichiseanu: „După umila mea părere, acest referendum nu-și găsește rostul. Românul știe foarte bine ce vrea, iar acum este vorba de niște bani aruncați degeaba. Nu mă pricep eu la politică foarte bine, dar sunt un om care mi-am văzut de treaba mea”, a precizat actorul, pentru MEDIAFAX.

La rândul lui, actorul Marcel Iureș, spune că nu este interesat de acest referendum.

„Pe mine personal nu mă interesează, eu trăiesc normal, firesc, dar nu trebuie să devenim eroi ai firescului, nici dușmanii unor comunități. Chiar m-am îndepărtat de acest subiect. Pentru mine este antipatică atmosfera și modul cum se tratează subiectul, și al familiei tradiționale dar și al comunității LGBT. Nu cred că trebuie să ridicăm o baricadă. Faptul că eu trăiesc așa este o alegere a mea, nu presupune că eu sunt adversarul cuiva. Nu sunt adversarul nimănui”, a declarat Marcel Iureș, pentru MEDIAFAX, sugerând faptul că este neutru față de această inițiativă.

De asemenea, într-o declarație pentru MEDIAFAX, cunoscutul actor de comedie Alexandru Arșinel declară că va sta acasă în zilele referendumului.

„Eu sunt fiu de ţăran, de CFR-ist, am apucături normale. Dar pentru că nu vreau să-mi influneţez viaţa şi viitorul, cred că de data asta, pentru prima dată în viaţa mea, o să mă abţin. Eu când trec prin faţa unei biserici, spun Tatăl Nostru şi îmi fac cruce. Prefer să nu mă duc“, a declarat Arşinel.

Nici lumea modei nu a rămas indiferentă față de referendum. Designerul și criticul de modă Iulia Albu și-a exprimat opinia, pentru MEDIAFAX: „S-a creat o întreagă isterie în jurul subiectului Referendum, lucru care mă deranjează din două considerente. Primul ar fi faptul că opinia publică este masiv dezinformată, referitor la ceea ce ar înseamnă această modificare, iar al doilea, faptul că, din păcate, nu există niciun site care să explice concret ce înseamnă acest Referendum și care este motivul pentru care el se face, și care este miza lui”, a declarat Iulia Albu, care precizează că se puteau face lucruri mai importante cu banii pentru referendum.

Potrivit acesteia, îmbunătățirea legii adopției este mult mai importantă decât referendumul.

„Consider că prioritară ar fi fluidizarea legislației privind adopția, astfel încât un copil să fie adoptabil mult mai rapid decât este în momentul de față (…) Consider că atât o femeie și un bărbat, cât și două femei, cât și doi bărbați ar fi în egală măsură capabili să crească un copil, dacă sunt responsabili și în deplinătatea facultăților mintale. Sunt o susținătoare ferventă a parteneriatului civil, și asta este tot ce am de spus pe acest subiect”, a precizat Iulia Albu.

Pe de altă parte, sunt și foarte multe vedete care menționează, atât pe rețelele de socializare, cât și în declarații publice, că vor spune „Da” la referendum, printre aceștia numărându-se Ozana Barabancea, Sofia Vicoveanca, Tudor Sișu sau Bianca Brad.

De exemplu, interpretul de muzică populară Ionuţ Fulea a declarat că va vota ”Da” la referendumul pentru redefinirea familiei, fiind de părere că această consultare a cetăţenilor va întări societatea românească şi va stabili o direcţie normală şi sănătoasă.

„Este foarte important că trei milioane de concetăţeni de-ai mei îmi cer să merg la vot şi îmi cer să îmi exprim părerea în această speţă. Mă refer la cele trei milioane de semnături care s-au strâns pentru a se realiza modificarea în Constituţie, iar căsătoria să fie actul liber consimţit între un bărbat şi o femeie, nu între soţi”, a precizat Ionuţ Fulea, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Întrebarea care va fi adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Senatul a adoptat, pe 11 septembrie, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi. „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instituirea copiilor”, prevede modificarea adusă articolului 48 din Constituţia României.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.