Armata rusă, pierderi de top în Herson. Încă doi generali uciși de ucraineni. Unul era agent secret 1
Exclusiv Externe Ultima Ora

Armata rusă, pierderi de top în Herson. Încă doi generali uciși de ucraineni. Unul era agent secret

Doi generali ai Federației Ruse au fost uciși în regiunea Herson. Unul dintre aceștia, general al serviciului secret FSB, a fost responsabil cu organizarea unui referendum de alipire la Rusia.

Ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei în Herson a provocat uciderea a doi generali ruși,  a anunțat consilierul șefului prezidențial Aleksei Arestovici, conform realitatea.net.

Acesta susține că unul dintre cei doi comandanți ai armatei ruse ar fi un general FSB care s-a ocupat de organizarea unui „referendum” în Herson pentru aderarea regiunii la Federația Rusă, scrie Unian.net.

„Zeci de ocupanți uciși și răniți, inclusiv doi generali, un ofițer de armată, un ofițer FSB și cel care a fost responsabil cu organizarea „referendumului” în regiunea Herson. Este foarte dăunător pentru că organizează „referendumuri” în regiunea Herson”, a transmis Aleksei Arestovici.

Capitala regională Herson a fost primul oraș important ucrainean care a căzut în mâinile rușilor în timpul invaziei. Moscova a încercat să pună în circulație rubla rusă. Deocamdată nu a fost avansată nicio dată pentru un eventual referendum.

Armata ucraineană a lansat o contraofensivă în Herson la sfârșitul lunii mai, iar aviația ucraineană din regiune a lovit mai multe poziții ale armatei ruse și a împiedicat traversarea pe ponton a ocupanților ruși, în ultimele aproape două săptămâni.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.