Lovitură pentru Teodosie Petrescu
Lovitură pentru Teodosie Petrescu
Social Ultima Ora

Arhiepiscopul Tomisului Teodosie e terminat! Lovit crunt de Patrirhul Daniel. Adevărata Slujbă a avut loc

Patriarhia Română se dezice de inițiativa Arhiepiscopiei Tomisului referitoare la oficierea, în noaptea de 26 spre 27 mai, a slujbei „Odovania Învierii” și a Sfintei Liturghii la miezul nopții, în cadrul căreia credincioșii sunt chemați la biserică pentru a primi Lumina Sfântă, așa cum ar fi făcut cu ocazia slujbei de Paști. Potrivit unui comunicat de presă, Patriarhia Română precizează că  adevărata slujbă a  Învierii Domnului din acest an a fost oficiată în toate bisericile din Patriarhia Română în noaptea de Paști, când Lumina Sfântă a ajuns la mulți români, în ciuda restricțiilor impuse de autorități.

„Decizia Permanenței Arhiepiscopiei Tomisului referitoare la oficierea, în noaptea de 26 spre 27 mai, a slujbei numită „Odovania Învierii” și a Sfintei Liturghii la miezul nopții, clerul acestei eparhii urmând a chema credincioșii să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paști, este una luată exclusiv în virtutea principiului autonomiei eparhiale și asumată integral doar de ierarh și de acest for bisericesc local. Reamintim că adevărata slujbă a  Învierii Domnului din acest an a fost oficiată în toate bisericile din Patriarhia Română în noaptea de Paști și că, în ciuda contextului extrem de aspru pentru noi toți, mireni și clerici din toate eparhiile, lumina sfântă a ajuns atunci la cei mai mulți dintre credincioșii ortodocși. Dumnezeu să sporească această lumină a comuniunii în sufletele noastre ale tuturor și să ne ajute pe toți în dobândirea discernământului plin de iubire față de aproapele și față de Biserică!”, se arată în comunicatul de presă.

Arhiepiscopia Tomisului a anunțat că în bisericile și în mănăstirile sale, în noaptea de 26 spre 27 mai, se va desfășura slujba începutului pascal și Sfânta Liturghie, în cadrul căreia va fi împărțită lumina sfântă. Astfel, deși a trecut o lună de când a avut loc Paștele ortodox, credincioșii sunt chemați să vină la biserică și să ia lumină, așa cum ar fi făcut dacă ar fi avut voie în Noaptea de Înviere.

Recomandări

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.