România se împrumută din nou: 450 milioane euro de la Banca Europeană de Investiții pentru... modernizarea satelor
Ultima Ora Social

Apel către Comisia Europeană. Sprijin financiar pentru fermierii afectați de pesta porcină

Apel către Comisia Europeană. Sprijin financiar pentru fermierii afectați de pesta porcină

Europarlamentarul Laurenţiu Rebega a solicitat Comisiei Europene să acorde sprijin financiar fermierilor ale căror gospodării sunt afectate de pesta porcină. El aminteşte că agricultorii polonezi care s-au confruntat cu aceeaşi problemă au primit anul trecut de la UE 9,3 milioane de euro.

„În calitate de europarlamentar român, dar şi de membru în comisia AGRI a Parlamentului European, am adresat atât Comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, cât şi Comisarului european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, domnului Vytenis Andriukaitis, o scrisoare deschisă în care solicit Comisiei Europene acordarea unui ajutor financiar cât mai rapid. Având în vedere importanţa sectorului porcinelor din România, asistenţa tehnică şi ajutorul financiar pentru agricultorii afectaţi sunt obligatorii. (…) Am reamintit oficialilor de la Bruxelles că, anul trecut, UE a aprobat un ajutor financiar de 9,3 milioane de euro pentru agricultorii polonezi aflaţi în aceeaşi situaţie. Ţinând cont de toate aceste considerente, Comisia Europeană trebuie să ofere tratament egal pentru fermierii români!”, afirmă eurodeputatul din Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, Laurenţiu Rebega, într-un comunicat de presă.

Acesta reaminteşte că 50.000 de porci urmează să fie sacrificaţi, după ce Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a confirmat infestarea cu virsul pestei porcine la o fermă de reproducţie pentru suine din judeţul Tulcea.

ANSVA a anunţat, luni, că a confirmat virusul pestei porcine africane a fost confirmat în fermele aparţinând unei exploataţii comerciale de creştere a porcilor din judeţul Tulcea, carcasele suinelor urmând să fie distruse sub supraveghere oficială.

Apel către Comisia Europeană. Sprijin financiar pentru fermierii afectați de pesta porcină 1

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.