Alertă la Timișoara
Alertă la Timișoara
Social Ultima Ora

Apare o nouă materie obligatorie pentru elevi. Ce vor studia aceștia de la anul

Începând cu anul școlar următor, elevii de liceu vor învăța noțiuni cu privire la gestionarea unui buget propriu, despre diferența dintre un activ și un pasiv, despre funcționarea creditelor (creditul ipotecar, creditul de nevoi personale, leasingul).

De asemenea, vor înțelege diferența dintre un card de credit și un card de debit, ce înseamnă o instituție financiară nebancară și cum funcționează creditele acordate pe termen scurt.

”Prima lege iniţiată de mine în actualul mandat, referitoare la introducerea educaţiei financiare în învăţământul preuniversitar, a fost adoptată de Senat, în data de 18 octombrie, cu 126 de voturi “pentru”, 0 “împotrivă” și 1 abținere.

 

Alături de mine, propunerea a fost semnată de doamna deputat Natalia Intotero, preşedintele Comisiei pentru învăţământ, şi de domnii deputaţi Andi Cristea, Daniel Lungu şi Laurențiu Ţepeluș.

 

Mai mult, elevii vor cunoaște care este importanța economisirii, alături de câteva elemente de bază cu privire la modul în care se poate investi pe bursă.

 

De foarte multe ori am auzit în spațiul public sintagma “românii sunt lipsiți de educație financiară”, așadar am făcut primul pas spre a schimba acest lucru.

Rezultatul reprezintă o victorie pentru întreaga noastră societate, dar nu este suficient.

 

Consider absolut necesară reformarea planurilor cadru de învățământ și schimbarea manualelor depășite, pentru a nu mai avea în școli manual de informatică care să aibă pe copertă monitoare cu tub catodic și dischete.

 

Este nevoie de o reformă reală a învățământului preuniversitar și de aducerea la zi a informațiilor pe care le predăm elevilor”, spune inițiatorul legii, deputatul PSD, Mirela Furtună.

Apare o nouă materie obligatorie pentru elevi. Ce vor studia aceștia de la anul 3

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.