Prognoza
Ultima Ora Social

Anunțul meteorologilor. Cum va fi vremea la munte și la mare

Astăzi, vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, caniculară pe arii restrânse, în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorari accentuate, averse şi descărcări electrice, în a două parte a zilei, pe arii restrânse în Banat, Crişana şi nordul Olteniei şi doar izolat în rest.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat se pot înregistra cantitaţi de apă însemnate şi căderi de grindină. Vântul va suflă slab şi moderat, cu intensificări temporare, local în est şi sud-est, dar de scurtă durata şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 35 de grade. Indicele temperaturã-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unitãţi, pe suprafeţe mici, în regiunile vestice şi sud-vestice.

La munte, cerul va fi variabil, cu înnorari accentuate în a două parte a zilei şi la începutul nopţii, când pe arii restrânse se vor semnala averse şi descãrcãri electrice.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat se pot înregistra cantitaţi de apă însemnate şi căderi de grindină. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţã de intervalul precedent.***

La mare, vremea se va răcori ușor, dar se va menţine caldă. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 21 şi 24 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va suflă moderat, cu intensificări temporare ziua. Temperatura apei marii va avea valori de 25…27 de grade.

În București, deşi valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât în intervalul precedent, vremea se va menţine călduroasă, cu o maximă de 33…34 de grade. Vântul va suflă slab şi moderat, temporar cu unele intensificări.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.