Armata lui Volodimir Zelenski îi dau lovitura lui Putin
Armata lui Volodimir Zelenski îi dau lovitura lui Putin
Exclusiv Externe Ultima Ora

Anunț decisiv pentru soarta războiului dintre Rusia și Ucraina. Armata lui Zelenski pornește ofensiva

Serviciul de Informații pentru Apărare din Ucraina a sugerat că începerea unei contraofensive, „mult așteptate și promovate”, pentru recâștigarea teritoriului ocupat de Rusia ar putea începe în curând. Informația a fost prezentată de purtătorul de cuvânt al instituției, Andrii Yusov, într-un discurs televizat.

„În viitorul apropiat, vor fi evenimente foarte importante pe întregul front. (…) Nu are legătură cu vreo dată anume, totuși, trebuie să luăm în considerare factorul Zilei Independenței Ucrainei”, a declarat Andrii Yusov, purtător de cuvânt al Serviciului de Informații pentru Apărare al Ministerului Apărării al Ucrainei.

Anunț decisiv pentru soarta războiului dintre Rusia și Ucraina. Armata lui Zelenski pornește ofensiva 3

Cei care au cunoștință despre istoria Ucrainei știu că pe 24 august este sărbătorită Ziua Independenței. Deci, contraofensiva ar putea avea legătură cu acest eveniment.

„Directia principală de informații a spus de mult timp că august și septembrie vor fi perioade extrem de importante pentru dezvoltarea ulterioară a evenimentelor pe întreg frontul”, a spus Yusov.

Oficialii ucraineni au anunțat de mai multă vreme că urmează o contraofensivă pentru eliberarea teritoriului ocupat în acest război. Linia urmărită este în sud.

Până în prezent, au avut loc mai multe lovituri cu rachete asupra liniilor rusești de aprovizionare, a bazelor aeriene, inclusiv din Crimeea, dar și a depozitelor de muniții. Pe front, în schimb, câștigurile au fost destul de limitate, după cum notează CNN.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.