https://newsteam.ro/ultima-ora/coruptia-generalizata-in-ue-obstructioneaza-drumul-lui-kovesi-catre-parchetul-european/05/04/2019/
Uluitor. Ce salariu va primi Kovesi la șefia Parchetul European
Ultima Ora Justiție

Anunț de ultimă oră din Parlamentul European. Laura Codruța Kovesi devine Procuror Șef European. Nu mai poate fi învinsă

Opoziția din România este foarte speriată că fosta șefă a DNA Laura Codruta Kovesi are șanse foarte mari de a deveni primul Procuror Șef al Parchetului European din istoria Uniunii Europene după votul dat în Comisia pentru Libertăți Civile din Parlamentul European.

Mai mult, reprezentanții PSD și ALDE susțin că aceasta nu va primi nominalizarea în urma negocierilor dintre Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European, ci candidatul Franței.

Purtătorul de cuvânt al celui mai mare grup politic de la Bruxelles, europarlamentarul Siegfried Mureșan spune că nu este adevărat și că cea care va conduce din 2020 Parchetul General al Uniunii Europene va fi Kovesi.

„Văd că PSD speră că Consiliul Uniunii Europene va veni cu o poziție puternică în favoarea candidatului francez. Ei speră că doamna Kövesi, candidatul român, va eșua. Trebuie să îi dezamăgesc.Să vă spun exact cum stau lucrurile: anul trecut când eu am negociat întreg bugetul Uniunii Europene ca negociator-șef din partea Parlamentului European, noi, Parlamentul European, am vrut un buget mai mare decât proiectul de buget al Comisiei Europene, iar Consiliul a vrut un proiect de buget mai mic. Am pornit de pe poziții diferite, iar la finalul negocierii a ieși exact așa cum am vrut noi, Parlamentul European, sub conducerea mea.Așadar, este firesc și se întâmplă frecvent ca finalul negocierii să fie mai apropiat de poziția Parlamentului decât de poziția Consiliului.În plus, noi am votat în favoarea doamnei Kövesi și ca urmare a unei audieri publice. A fost singura etapă publică din procedura de selecție și am votat în mod deschis, democratic, transparent în două comisii de specialitate. Poziția Parlamentului este extrem de puternică și nu poate fi negociată de Consiliu în perioada imediat următoare.”, susține Mureșan.

Siegfried Mureșan a obținut includerea României în Fondul Monetar European

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.