Anunț de la meteorologi. Ce vreme așteptăm în acest weekend
Anunț de la meteorologi. Ce temperaturi așteptăm
Ultima Ora Social

Anunț de la meteorologi. Ce vreme așteptăm de Florii și de Paște

Vineri avem vreme mai bună în ţinuturile vestice, pe unde temperaturile ajung la normal. În jumătatea estică mai vin ceva ploi, iar în zona montană înalta domina ninsorile, potrivit stirileprotv.ro.

Maximele pleacă de la 11 grade în sud-est şi ajung la 21, 22 de grade prin vestul şi sud-vestul ţării.

In Dobrogea şi Bărăgan avem încă o zi rece, cu ploi din când în când şi un vânt destul de insistent. Zărim un pic şi soarele, iar maximele se opresc pe la 13 grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim atmosfera rece şi destul de mohorâtă. O să plouă în mai multe reprize, vântul rămâne activ, iar temperaturile sunt mai potrivite pentru lună martie.

În jumătatea nordică a Moldovei găsim aceleaşi condiţii meteo: înnorări, ploi temporare şi scurte momente însorite. Temperaturile, mai scăzute decât în mod obişnuit se opresc pe la 13…14 grade.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme destul de plăcută, şanse reduse de ploaie şi un regim termic normal pentru acest moment al anului.

În ţinuturile vestice domina timpul frumos, nu prea sunt semne de ploaie şi se face puţin mai cald decât ieri. Pe la amiază se vor atinge 20…21 de grade.

În Transilvania se mai aduna norii şi vor lăsa câteva ploi, în special pe partea estică a provinciei. La munte va fi lapoviţă, iar în zonă înaltă va ninge şi vântul va sufla mai tare. Temperaturile cresc uşor faţă de ziua trecută.

Se încălzeşte şi în zona Olteniei, pe unde se vor atinge 21…22 de grade. Vom avea vreme frumoasă în ansamblu, dar spre seară s-ar putea să cadă 2…3 stropi.

Temperaturile mai cresc un pic şi în ţinuturile sudice, dar încă avem valori sub normalul perioadei. Atmosferă va fi schimbătoare, cu ploi din când în când şi cel mult 16…17 grade în termometre.

În Bucureşti se încălzeşte, se ating 16 grade şi se arată soarele. Din a doua parte a zilei se strâng norii şi vin averse care pot fi însoţite şi de fenomene electrice. Vântul devine activ, maxima se opreşte pe la 16 grade, iar minima va fi în jur de 5 grade.

Frigul persistă şi în zonele de munte. Mai apar ceva precipitaţii în Carpaţii Orientali şi prin Meridionali. Vor fi ninsori la peste 1500 de metri şi lapoviţă în rest, iar vântul va sufla mai tare pe creşte.

Avem vreme mai bună în ţinuturile vestice, pe unde temperaturile ajung la normal. În jumătatea estică, mai vin ceva ploi, iar în zona montană înalta domina ninsorile.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile:

Sambata prindem vreme frumoasă în vest şi nord-vest. În rest găsim atmosfera rece şi ploi sporadice. Vântul sufla mai tare în sud-est, dar şi în zonele de munte, pe unde mai sunt condiţii de lapoviţă.

Duminică avem o zi cam mohorâtă, cu ploi în nord şi nord-est şi câţiva stropi în celelalte zone. Pe seară şi în noaptea de duminică spre luni, ploile se extind în centrul, estul şi sudul ţării, iar pe la munte va fi din nou lapoviţă.

Ziua de luni ne aduce vreme neplăcută, ploi aproape peste tot şi lapoviţă pe crestele Carpaţilor. În noaptea de luni spre marţi ploile se retrag către sud-vestul ţării.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii