Antrenament "colorat" la naționala feminină de handbal 7
Antrenament "colorat" la naționala feminină de handbal
Ultima Ora Sport

Antrenament „colorat” la naționala feminină de handbal

„Tricolorele” s-a reunit în vederea meciului cu Ucraina, din preliminariile Campionatului European de anul viitor, partidă programată la Brașov, la 25 septembrie. Jucătoarele antrenate de Tomas Ryde s-au pregătit cu zâmbetul pe buze: Mădălina Zamfirescu și Iulia Dumanska au fost responsabile cu buna dispoziție, aplaudând pe ritmul piesei „We will rock you”, a celebrei formații Queen. Portarii au avut parte și de o surpriză: pe lângă mingi, fetele au fost nevoite să apere și…baloane colorate.

„Asta e viața, acum sunt româncă!”

Pentru Iulia Dumanska, meciul cu Ucraina va fi unul special. Handbalista nascută în Ucraina a primit cetățenia română în 2016.

„Pentru mine mereu a fost, este și va fi o onoare să vin la echipa națională și mă bucur foarte mult că sunt aici. O să fie un meci interesant, sunt foarte recunoscătoare țării în care m-am născut, dar a fost decizia mea să plec de acolo și să iau cetățenia română. O să fie foarte emoționant, dar asta e viața, acum sunt româncă și mă bucur foarte mult că am această ocazie să joc pentru România. Familia mea locuiește în Ucraina, dar cu siguranță ei mă susțin mereu și sunt sigură că la meciul ăsta mă vor susține pe mine” – Iulia Dumanska, portar echipa națională a României.

Fără Neagu la lot

Meciul cu Ucraina va fi primul din campania de calificare la Campionatul European de anul viitor. România se mai află în grupă cu Polonia și Insulele Feroe. Selecționerul Tomas Ryde nu știe când se va putea baza pe cea mai bună jucătoare a țării, interul de la CSM București, Cristina Neagu.

„Ucraina este o echipă valoroasă, joacă bine pe teren propriu, dar nu strălucit în deplasare. Noi trebuie să facem un joc excelent la Brașov. Nu cred ca ne vom putea baza pe Cristina Neagu, există un oarecare regres. A făcut câteva injecții în genunchi și încă simte dureri. Sper să o pot folosi, dar nu mă bazez pe acest lucru” – Tomas Ryde, selecționer România

Partida România – Ucraina se va disputa la Brașov, la 25 septembrie, într-o sală pe care centrul Eliza Buceschi o cunoaște foarte bine, ea evoluând la Corona.

„Cunosc sala, cunosc atmosfera, îmi va fi și mie poate puțin mai greu, pentru că am lipsit în ultimul an, însă sper să mă ajute și să intru în ritm alături de fete. Noi sperăm că faptul că jucăm acasă, cu lumea alături de noi, să ne facă meciul mai ușor” – Eliza Buceschi, handbalistă echipa națională a României.

La reunirea naționalei au fost prezente și câteva jucătoare de la U19, aflate la prima convocare, printre care și Sorina Târcă.

„Prima echipă de la U19 ar trebui să fie conectată la selecționata mare. La echipa de senioare vreau să avem câte trei jucătoare pe fiecare post, cea de-a patra fiind de la U19. Cred că e o metodă bună de a pregăti echipa de U19 pentru trecerea la seniorat” – Tomas Ryde, selecționer România.

22 de jucătoare convocate

Pentru această perioadă de pregătire, selecționerul a convocat la lot următoarele jucătoare: Denisa Dedu, Iulia Dumanska, Diana Ciucă, Daria Bucur, Aneta Udristioiu, Laura Moisă, Valentina Ardean Elisei, Cristina Florică, Eliza Buceschi, Andreea Adepsii, Alina Ilie, Cristina Laszlo, Lorena Ostase, Mădălina Zamfirescu, Crina Pintea, Gabriela Perianu, Laura Pristăviță, Andreea Popa, Anca Polocoșer, Ana Maria Popa, Sonia Seraficeanu, Sorina Târcă.

Campionatul European va avea loc în decembrie 2020 și va fi găzduit de Danemarca și Norvegia. La precedenta ediție, în 2018, naționala României s-a clasat pe locul al patrulea, ratând medalia de bronz în fața reprezentativei Olandei.

Antrenament "colorat" la naționala feminină de handbal 8 Antrenament "colorat" la naționala feminină de handbal 9 Antrenament "colorat" la naționala feminină de handbal 10

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.