i
Ultima Ora Social

ANP confirmă ancheta disciplinară de la Rahova, după ce o angajată s-a măritat cu un deținut

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a transmis, marți, că la Penitenciarul Rahova a fost declanșată o anchetă disciplinară, după ce educatoarea închisorii s-a măritat recent cu deținutul Bogdan Dumitrache, zis „Crocodilu”.

„În ceea ce privește nerespectarea prevederilor Ordinului nr. 2794/C din 8 octombrie 2004 pentru aprobarea Codului deontologic al personalului din sistemul administraţiei penitenciare, la nivelul unității responsabile (Penitenciarul Rahova – n.r.), autosesizată în urma informațiilor mediatizate, se analizează, din punct de vedere disciplinar, încălcarea acestor dispoziții”, se arată într-un comunicat al ANP, transmis marți.

O angajată a Penitenciarului Rahova este anchetată de către superiori după ce s-a căsătorit cu un deținut, pe care l-a consiliat pe probleme de educație în cadrul închisorii, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

De asemenea, reprezentanții ANP au precizat pentru MEDIAFAX că, potrivit codului deontologic, relațiile dintre angajații penitenciarelor și deținuți sunt interzise.

Căsătoria dintre angajata de la Rahova și Bogdan Dumitrache, zis „Crocodilu”, a avut loc însă la Penitenciarul Jilava, acolo unde a fost mutat între timp deținutul.

„Nu este nimic neobișnuit. Orice deținut are dreptul la căsătorie. Face o cerere în acest sens și, după ce se analizează, deținutul se poate căsători fie în interiorul penitenciarului, fie în localitatea de care aparține penitenciarul, în cazul nostru în Jilava. Căsătoria la care faceți referire a avut loc în penitenciar, iar femeia care s-a căsătorit cu deținutul de la noi nu este angajată la Jilava, ci la Rahova”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristian Micu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Jilava.

Bogdan Dumitrache a fost condamnat, în iunie 2018, la 7 ani și 6 luni pentru constituire de grup infracțional organizat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.