ANIVERSARE. Florin Piersic împlinește 84 de ani. Ce pensie are ”Mărgelatu” de la statul român 1
Breaking News Social Ultima Ora

ANIVERSARE. Florin Piersic împlinește 84 de ani. Ce pensie are ”Mărgelatu” de la statul român

Marele actor Florin Piersic împlinește luni, 27 ianuarie vârsta de 84 de ani.

Florin Piersic s-a ăscut din părinți originari din Bucovina (mama originară din Valea Seacă, tatăl, medic veterinar, originar din Corlata).

Acesta și-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta și Cajvana, apoi în Cernăuți și, ulterior, la Cluj, unde a urmat Liceul de băieți nr. 3 (azi Colegiul Național Emil Racoviță). Florin Piersic a fost descoperit de catre actrita si regizoarea Elena Negreanu.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (IATC, astăzi UNATC), promoția 1957. La doi ani după absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Național din București obținând rolul titular în Discipolul diavolului.

Au urmat Tragedia optimistă, Oameni și șoareci și Orfeu în Infern, piese care au scos în evidență geniul, naturalețea și prospețimea actorului. Are o bogată activitate teatrală la Teatrul Național din București).

A jucat în zeci de piese de teatru și filme.Unul dintre cele mai cunoscute personaje fiind rolul lui ”Mărgelatu” din serialul ”Drumul oaselor”.

Piersic este unul dintre cei mai îndrăgiți și apreciați actori de pe scena teatrului românesc, dar se pare că statul român nu este de acord cu acest lucru dacă este să ne luăm după pensia pe care o încasează acesta încă din anul 2014.

Celebrul actor s-a retras de câțiva ani de pe scena teatrului românesc și s-a mutat într-o vilă cochetă din Cluj-Napoca. Florin Piersic primește de la statul român o pensie lunară de 2.000 de lei, dar mai încasează de la Unitatea Teatrală din România (UNITER) o indemnizație în valoare de 2.700 de lei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.