Prințesa Kate, 42 de ani are cancer
Prințesa Kate, 42 de ani are cancer
Externe Ultima Ora

VIDEO. Alertă la Casa Regală a Angliei. Prințesa Kate, 42 de ani are cancer

Prinţesa de Wales, Kate  soţia prinţului moştenitor al Marii Britanii, a dezvăluit vineri că a fost diagnosticată cu cancer.

Prințesa Kate a spus că afecţiunea sa a fost descoperită după ce a suferit o operaţie abdominală majoră, în ianuarie.

„Acest lucru a venit, desigur, ca un şoc uriaş, iar William şi cu mine am făcut tot ce am putut pentru a procesa şi gestiona acest lucru în mod privat, de dragul tinerei noastre familii”, a spus ea.

„După cum vă puteţi imagina, acest lucru a necesitat timp. Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenţie chirurgicală majoră pentru a-mi începe tratamentul.

Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte şi Louis într-un mod adecvat pentru ei şi să îi asigurăm că voi fi bine”, spune Kate.

Prinţesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, fusese internată la spitalul privat London Clinic la 16 ianuarie pentru o intervenţie chirurgicală abdominală majoră. La vremea respectivă, palatul a refuzat să spună de ce a fost operată Catherine, dar a precizat că afecţiunea era necanceroasă.

Catherine susţine că abia după operaţie a fost descoperit cancerul.

Socrul său, Regele Charles, trece printr-o experienţă similară şi este, de asemenea, tratat în prezent pentru un cancer descoperit după ce a făcut o intervenţie pentru mărire de prostată la acelaşi spital privat, aproape concomitent cu Kate.

În declaraţia sa – înregistrată miercuri şi făcută publică vineri, şi care a început cu cuvinte de mulţumire pentru cei care i-au trimis mesaje de susţinere – Catherine spune că se simte bine şi că „devine mai puternică pe zi ce trece”.

„Au fost câteva luni incredibil de grele pentru întreaga noastră familie, dar am avut o echipă medicală fantastică care a avut mare grijă de mine, lucru pentru care sunt foarte recunoscătoare. În ianuarie, am suferit o intervenţie chirurgicală abdominală majoră la Londra şi, la momentul respectiv, se credea că afecţiunea mea nu era canceroasă.

Operaţia a fost un succes. Cu toate acestea, testele efectuate după operaţie au constatat că era prezent un cancer. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez o cură de chimioterapie preventivă şi acum mă aflu în primele etape ale acestui tratament”, anunţă prinţesa de Wales.

Catherine povesteşte că a reuşit să îşi liniştească copiii şi să îi asigure că îşi va reveni în urma diagnosticului.

Prințesa Kate
Prințesa Kate

„Aşa cum le-am spus, sunt bine şi devin mai puternică în fiecare zi, concentrându-mă asupra lucrurilor care mă vor ajuta să mă vindec, în mintea, corpul şi spiritul meu”, spune ea.

„Faptul că îl am pe William alături de mine este, de asemenea, o mare sursă de alinare şi reasigurare. La fel ca şi dragostea, sprijinul şi bunătatea de care au dat dovadă atât de mulţi dintre voi. Înseamnă atât de mult pentru amândoi” – transmite prinţesa de Wales.

Cuplul regal a fost, săptămâni întregi, ţinta unor zvonuri şi teorii ale conspiraţiei despre starea de sănătate a lui Catherine. Speculaţiile au fost alimentate şi mai mult când prima fotografie oficială a Prinţesei de Wales după operaţia abdominală de acum două luni a fost retrasă de unele dintre cele mai mari agenţii de fotografie din lume din cauza unor acuzaţii că ar fi fost editată.

La scurt timp după aceea, ea a prezentat scuze publice pentru „confuzie” şi a declarat că ea a fost responsabilă pentru editarea digitală a fotografiei de familie de Ziua Mamei.

Catherine a cerut, de asemenea, în declaraţia difuzată vineri, timp şi spaţiu pentru a-şi finaliza tratamentul şi a spus că aşteaptă cu nerăbdare să se întoarcă la îndatoririle regale.

„Sperăm că veţi înţelege că, în calitate de familie, avem acum nevoie de timp, spaţiu şi intimitate în timp ce îmi termin tratamentul. Munca mea mi-a adus întotdeauna un sentiment profund de bucurie şi aştept cu nerăbdare să mă întorc când voi putea, dar pentru moment trebuie să mă concentrez pe o recuperare completă.

În acest moment, mă gândesc, de asemenea, la toţi cei ale căror vieţi au fost afectate de cancer. Pentru toţi cei care se confruntă cu această boală, sub orice formă, vă rog să nu vă pierdeţi credinţa sau speranţa. Nu sunteţi singuri”, spune Kate.

Palatul Kensington nu a oferit informaţii suplimentare despre tipul de cancer.

În ianuarie, s-a dezvăluit că regele, care are 75 de ani, a fost diagnosticat la rândul său cu cancer, după ce a urmat un tratament la London Clinic pentru o mărire benignă a prostatei. Palatul Buckingham a declarat că regele nu suferă de cancer de prostată, dar asistenţii săi nu au oferit alte informaţii.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.