Autoritățile din Galați vor să închirieze sisteme de blocare a mașinilor care se pun pe parbriz
Ultima Ora Social

Amenzi de 300.000 de euro pentru parcări neregulamentare, la Galați

Amenzi de 300.000 de euro pentru parcări neregulamentare, la Galați

Șoferii care au parcat ilegal în orașul Galați, unde există câte o parcare pentru șase mașini, au plătit anul trecut amenzi pe bandă rulantă. Poliția Locală Galați a anunțat că doar pentru această contravenție valoarea totală a amenzilor se apropie de 300.000 de euro.

Asta în condițiile în care șoferii se plâng că locurile de parcare din oraș sunt foarte puține, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Statisticile arată că în orașul Galați sunt peste 100.000 de autoturisme și cel mult 18.000 de locuri de parcare. Asta înseamnă că zilnic, pentru un loc de parcare „se luptă” șase mașini, proprietarii autoturismelor care rămân fără parcare fiind în pericol de a fi amendați.

Așa poate fi explicat faptul că, într-un singur an, valoarea totală a amenzilor pentru parcarea neregulamentară în orașul Galați a crescut de 16 ori, de la 78.000 de lei până la aproape 1.300.000 de lei. Alte explicații ar fi comportamentul șoferilor și majorarea amenzilor, spun reprezentanții Poliției Locale Galați.

„Este o creștere mare. Anul trecut, au fost sancțiuni mai multe, dar a crescut și cuantumul amenzilor. În 2017 am avut 1.668 de amenzi în valoare totală de 77.794 lei. În anul 2018 sunt 6.380 de sancțiuni contravenționale în sumă de peste 1.280.000 lei și 2.535 puncte penalizare”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Galați, Aurelia Bogatu Matei.

În 2018, cele mai multe amenzi au fost date pentru parcarea autovehiculului pe trotuar și pe spațiul verde, pentru mașinile expuse la vânzare sau abandonate pe domeniul public și pentru opriri și staționări interzise. De cele mai multe ori, șoferii nu contestă sancțiunea primită, dar acuză Primăria Galați că nu construiește spații de parcare.

„Anul trecut eu am plătit o amendă, am lăsat mașina cu avariile pornite în fața sediului în care îmi desfășor activitatea. Nu au trecut două, trei minute și i-am văzut pe polițiști în jurul mașinii. Nu am avut obiecții, nu am contestat amenda, chiar dacă am stat doar câteva minute. Legea-i lege, așa se spune. Este revoltător faptul că noi, șoferii, suntem pedepsiți pentru cea mai mică abatere, în timp ce autoritățile nu fac nimic. În orașul ăsta nu se construiesc parcări, în zona în care am fost eu amendat sunt doar câteva locuri de parcare, dar este minune dacă găsești un loc. Să ne pedepsească pe noi, șoferii, dar să-i pedepsească și pe cei din fruntea orașului pentru că-și bat joc de noi. Să facă parcări și apoi să ia pielea de pe noi”, s-a plâns Răzvan Gheorghe, unul dintre șoferii amendați de Poliția Locală Galați.

În prezent, în Galați se construiesc două parcări etajate care nu vor reuși să rezolve problema locurilor de parcare din oraș.

Poliția Locală va continua și în acest an să dea amenzi, polițiștii anunțând că acțiunea îi vizează în special pe șoferii care parchează neregulamentar pe marile artere de circulație, la trecerile de pietoni, în stațiile mijloacelor de transport în comun, în intersecții, dar și în fața instituțiilor publice și de învățământ.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.