Amendă și suspendare pentru Lionel Messi după finala Copa America 1
Ultima Ora Sport

Amendă și suspendare pentru Lionel Messi după finala Copa America

Lionel Messi și-a aflat pedeapsa în urma cartonașului roșu primit în finala mică a Copei America, pe care Argentina a câștigat-o în fața selecționatei din Chile, scor 2-1.

Căpitanul naționalei „pumelor” a primit o etapă de suspendare și a fost amendat cu 1.500 de dolari de Confederaţia Sud-americană de Fotbal (CONMEBOL), conform mediafax.ro

La scorul de 2-0 în favoarea Argentinei, în minutul 37, starul Barcelonei a fost eliminat în urma unei altercații cu chilianul Gary Medel (31 de ani). Totul a pornit după o incursiune în careul advers a lui Messi, fază la care a fost blocat de căpitanul Medel, iar mingea a ieșit în out de poartă. Chilianul l-a îmbrâncit pe argentinian și a încercat să îl lovească cu capul în față, dar Messi a rămas pe picioare și, după ce s-au împins piept în piept, ambii au fost eliminați. Astfel, atât Argentina, cât și Chile au rămas în 10 oameni.

Aceasta nu a fost singura ieșire în scenă a lui Messi la Copa America 2019. După eliminarea din semifinale, în fața Braziliei, decarul argentinian l-a acuzat pe arbitru că a favorizat echipa adversă și, în plus, a vorbit și despre corupție. În cazul acestor declarații, CONMEBOL nu l-a sancționat încă pe Messi, dar cel care a rămas fără job a fost președintele Federației Argentiniene de Fotbal (AFA), Claudio Tapia.

Oficialul AFA l-a susținut pe atacant în ceea ce privește arbitrajele, care ar fi avantajat-o pe Brazilia, acuzând că arbitrul din Ecuador, Roddy Zambrano, a omis să dea două penalty-uri, momente care ar fi putut schimba rezultatul final. Potrivit Tapia, meciul Brazilia – Argentina a „pus la îndoială principiile de etică, loialitate şi transparenţă”.

În urma acestor declarații, Claudio Tapa a fost revocat din funcția de membru interimar al Comitetului Executiv al FIFA, iar Conmebol a anunţat alegeri pentru ocuparea locului preşedintelui forului argentinian la FIFA

Brazilia a câștigat Copa America 2019, după finala disputată în fața naționalei Peru, scor final 3-1.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.