Alina Bica fuge de pușcărie! Fosta șefă a DIICOT nu vrea să vină în România. Zice că va sta după gratii în Italia
Alina Bica fuge de pușcărie! Fosta șefă a DIICOT nu vrea să vină în România. Zice că va sta după gratii în Italia
Ultima Ora Justiție

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT a fost arestată în Italia. Merge la pușcărie

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a fost reținută în Italia și va fi adusă în țară în perioadă următoare, a anunțat vineri seară șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu . 

„În această seară, au fost depistați pe teritoriul Italiei doi urmăriți internațional: Bica Alina Mihaela – urmărită internațional, cu mandat european de arestare, pentru infracțiunea de favorizare a infractorului, fiind condamnată la 4 ani de închisoare; și Bene Ioan – tot urmărit internațional, fiind condamnat la 6 ani și 2 luni de închisoare pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri și uz de fals”, a anunțat Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române.

Acesta a spus că nu poate face mai multe precizări, dar că, „în acest moment, cei doi sunt în custodia colegilor din Italia.

„In urma cooperarii politienesti internationale, precum si a bunei relatii instiutionale intre ministrul afacerilor interne din Romania si ministrul de interne Italian, in aceasta seara, colegii din Italia au identificat si retinut doi urmariti internationali:

1. BICA Alina Mihaela, urmarita international in baza Mandatului European de Arestare emis de catre Tribunalul Bucuresti, pentru favorizarea faptuitorului. Aceasta are de executat 4 ani închisoare.

2. BENE Ioan, urmarit international in baza Mandatului European de Arestare emis de catre Tribunalul Bucuresti, pentru fals sub inscrisuri sub semnatura privata, dare de mita, evaziune fiscala. Acesta are de executat 6 ani si 2 luni inchisoare.

„Cei 2 urmăriți internațional sunt în custodia autorităților din Italia, urmând a fi prezentați unei instanțe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare și asupra predarii către Romania.

Alte detalii, cu privire la operatiune din aceasta seară, nu pot fi făcute publice, în acest moment, procedurile judiciare fiind inca in derulare. Este doar o chestiune de timp până îi vom aduce acasa”, a declarat șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii