Schimbări majore în organizarea ANAF. Ministerul lui Teodorovici preia vameșii
Eugen Teodorovici dă vestea cea mare pentru șoferi. Vor primi ultimii bani
Ultima Ora Social

ALERTĂ. TEODOROVICI DESFIINȚAT DE MILIOANE DE ROMÂNI. ”DUCE UN RĂZBOI CU PROPRIUL POPOR”

ALERTĂ. TEODOROVICI DESFIINȚAT DE MILIOANE DE ROMÂNI. ”DUCE UN RĂZBOI CU PROPRIUL POPOR”

Blocul Naţional Sindical (BNR) reacţionează dur după controversata propunere a ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, privind limitarea la cinci ani a dreptului de muncă al românilor în afara țării.

Reprezentanţii BNS consideră că propunerea lui Teodorovici este una anti-europeană, deşi specifică pentru clasa politică din România care, din 1990 încoace, „duce un război cu propriul popor”.

„Cu foarte puţin timp înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, Ministrul Teodorovici (ministrul Finanţelor, n.r.), ministru desemnat de un partid social democrat, face o propunere miniştrilor de finanţe din statele membre UE în deplină contradicţie cu principiile fundamentale ce stau la baza construcţiei europene. Considerăm că discursul Ministrului Teodorovici este unul anti-european, fără nici o legătură cu prezentul şi viitorul acestui proiect politic de anvergură. Introducerea de restricţii în ceea ce priveşte exercitarea dreptului la muncă de către cetăţenii UE încalcă indiscutabil teze din Tratatul privind funcţionarea Uniunii. Libera circulaţie a lucrătorilor este un principiu fundamental înscris la articolul 45 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, în baza căruia cetăţenii UE au dreptul să-şi caute un loc de muncă într-o altă ţară din UE, să lucreze în ţara respectivă, fără a avea nevoie de un permis de muncă şi să beneficieze de acelaşi tratament ca şi cetăţenii ţării respective în ceea ce priveşte accesul la piaţa muncii, condiţiile de muncă şi toate celelalte avantaje sociale şi fiscale”, se arată într-un comunicat al BNS.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.