ALERTĂ. SINDICATELE AU DECIS. DECLANȘEAZĂ GREVA GENERALĂ
Ultima Ora Social

ALERTĂ. SINDICATELE AU DECIS. DECLANȘEAZĂ GREVA GENERALĂ

ALERTĂ. SINDICATELE AU DECIS. DECLANȘEAZĂ GREVA GENERALĂ

Sindicaliștii Sanitas au decis greva generală în sănătate.

Cadrele medicale sunt nemulțumite că veniturile lor au scăzut odată cu aplicarea Legii Salarizării și cu plafonarea sporurilor.

Astfel, pe 26 aprilie va fi un miting, iar pe 7 mai o grevă generală de avertisment.

Vineri, sindicatul Sanitas avusese o discuție cu reprezentanți ai ministerelor Finanțelor și Sănătății, pe tema scăderii veniturilor.

„Astăzi, 13 aprilie 2018, membrii Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS din România au dezbătut problemele apărute în instituţiile sanitare şi de asistenţă socială din toată ţara în urma aplicării, de la 1 martie 2018, a noului sistem de salarizare.

În acelaşi timp, în această dimineaţă, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, ai Ministerului Finanţelor şi cei ai Ministerului Muncii au invitat conducerea Federaţiei SANITAS la o discuţie privind soluţiile care ar putea fi aplicate în perioada imediat următoare, pentru a evita pierderile de venituri salariale care ameninţă mai multe categorii de angajaţi din sistem.

Decidenţii guvernamentali s-au angajat să definească, în regim de urgenţă, un mecanism legal prin care unităţile sanitare vor putea să utilizeze sume provenite din venituri proprii, pentru acoperirea necesarului financiar care să permită acordarea salariilor şi sporurilor în cazul acelor categorii de salariaţi aflate în situaţia de a pierde venituri în urma aplicării Legii 153/2017 şi HG 153/2018″, afirmau sindicaliştii, într-un comunicat remis AGERPRES.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.