ALERTĂ! Șeful Senatului, cere demisia de urgență a lui Ludovic Orban! ”Risc de securitate națională!”. 5
Ultima Ora Politic

ALERTĂ! Șeful Senatului, cere demisia de urgență a lui Ludovic Orban! ”Risc de securitate națională!”.

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, solicită demisia premierului Ludovic Orban după ce l-a numit în funcție pe șeful Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

”Impostura, risc de securitate națională

Premierul Orban trebuie să își asume prin demisie, numirea, prin Hotărârea de Guvern nr. 746/3.09.2020, în fruntea Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a unui falsificator care să controleze tranzacțiile financiare ale României.

Să nu uităm că începând cu luna ianuarie a acestui an, Oficiul are atribuții de monitorizare și blocare în timp real a tranzacțiilor financiare asupra cărora există suspiciuni de spălare de bani sau finanțare a terorismului.

De ce s-a făcut o astfel de numire și în ce măsură situația a afectat interesele și parteneriatele strategice ale României?

Numirea în fruntea unei instituții cheie a statului român a unei persoane percheziționate astăzi pentru fals intelectual, reprezintă o problemă de securitate națională”, scrie Robert Cazanciuc.

ALERTĂ! Șeful Senatului, cere demisia de urgență a lui Ludovic Orban! ”Risc de securitate națională!”. 6

Fostul preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor Laurenţiu Baranga a fost reţinut pentru 24 de ore, el fiind acuzat de înşelăciune.

Minsterul Finanţelor a precizat că Laurenţiu Baranga a demisionat din funcţia deţinută la Oficiul de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că Baranga a deţinut o funcţie publică înainte de a fi numit la Oficiul de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, iar dosarul său de candidatură a fost analizat în toate aspectele, dar nu s-a ştiut că documentele de studii sunt falsificate.

ALERTĂ! Șeful Senatului, cere demisia de urgență a lui Ludovic Orban! ”Risc de securitate națională!”. 7

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.