Alertă. Se anunță proteste masive pe 9 mai, la Sibiu, de Summit-ul UE
Ultima Ora Social

Alertă. Se anunță proteste masive pe 9 mai, la Sibiu, de Summit-ul UE

Trei organizații au depus cerere pentru a organiza acțiuni de protest în Sibiu, în 9 mai, când în oraș are loc Summit-ul UE. Comisia de avizare din cadrul Primăriei Sibiu a avizat cele trei manifestări.

Potrivit unui comunicat de presă remis de purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, Greenpeace România va manifesta în data de 9 mai, între orele 10-15, în Piața Unirii din Sibiu, tema manifestației fiind „situația mediului din România și Europa” și schimbările climatice, conform Mediafax.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 va manifesta pentru „promovarea dezideratului de reunificare a Republicii Moldova cu România” tot în 9 mai, între orele 11-15, pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3, pe platoul asfaltat din fața clădirii vechi a Primăriei Municipiului Sibiu.

Al treilea protest avizat este al Asociației „Evoluție în instituție”, care va manifesta în data de 9 mai, între orele 11-20 în Piața Unirii, pe platoul din fața Centrului Cultural Ion Besoiu. Aceștia doresc „atragerea atenției Șefilor de State și Guverne din Uniunea Europeană asupra încălcărilor frecvente asupra dreptului la întrunire pașnică și liberă exprimare, drepturi încălcate în mod frecvent de către reprezentanții UAT-urilor din România și de către instituțiile de forță (Jandarmeria și Poliția Română) subordonate politic”.

Summitul șefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai așteptat eveniment politic european în perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agendă a UE pentru 2019-2024.

Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din UE va fi găzduit de președintele Klaus Iohannis iar președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.