Protest de amploare în Piața Victoriei. Românii din țară ies în apărarea Diasporei
Ultima Ora Social

Alertă. Se anunță protest masiv în Piața Victoriei împotriva OUG a lui Tudorel Toader

Un protest este anunțat, pentru duminică seară, în Piață Victoriei, în contextul în care Guvernul a adoptat, marți, două ordonanțe de urgență în domeniul Justiției, cu toate că niciuna dintre ele nu figura pe ordinea de zi a ședinței Executivului, scrie ziare.com

Intitulat „Abrogati și apoi plecați!”, protestul se va desfășura în Piață Victoriei, duminică, 24 februarie, începând cu ora 18:00.Organizatorii amintesc pe pagină de Facebook a evenimentului de postarea filosofului Mihai Sora de marți, potrivit căreia „dacă nici astăzi nu vedeți și nu înțelegeți, înseamnă că suntem pierduți, că nație, pentru alte câteva decenii”.

„Oameni buni, dacă nici astăzi, după ordonanță de urgență, nu vedeți – adică NU VEDEȚI! – spre ce ne îndreptăm, dacă nici astăzi nu înțelegeți – NU ÎNȚELEGEȚI! – ce înseamnă și încotro ne duce subordonarea magistraților de către politicieni, înseamnă că suntem pierduți, că nație, pentru alte câteva decenii. Noapte bună, România!”, a scris Mihai Sora pe Facebook.

„Noi nu spunem noapte bună! Pentru că noi vedem și știm câtă dreptate are domnul Sora, în mesajul de mai sus. De aceea, noi ne vedem în Piață Victoriei. Că să-i OPRIM. Și că să putem spune, din nou, ‘Bună dimineață, România!'”, scriu organizatorii pe rețeaua de socializare.

Manifestarea este organizată de comunitățile Corupția Ucide, Geeks for Democracy, Inițiativa România și Rezistență.De altfel, protestele au început chiar de marți seară: mai mulți manifestanți au mers în față Ministerului Justiției, unde au protestat față de modificările Legilor Justiției și, la un moment dat, au dat cu ketchup pe pereții ministerului.

„I-am stropit cu ketchup pentru că-și bat joc de noi”, a motivat Marian Ceaușescu, unul dintre protestatari.Iată aici mai multe detalii – Protestatarii au dat cu ketchup pe pereții Ministerului Justiției. O femeie a fost luată pe sus de jandarmi

Amintim că Guvernul a adoptat, marți, două ordonanțe de urgență în domeniul Justiției.Pe prima dintre ele, privind procedura de selecție a procurorului european din partea României, o anunțase premierul Viorica Dancila la începutul ședinței Executivului.

A două, însă, a fost făcută publică la finalul reuniunii de către ministrul Justiției, Tudorel Toader. Este vorba despre o ordonanță de urgență pentru modificarea Legilor Justiției și a unor regulamente privind admiterea la INM.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.