Avocatul Poporului, Renate Weber, din împotriva Guvernului Orban. Atacă din nou la Curtea Constituțională, ”Legea Carantinei” 1
Ultima Ora #VALER DORNEANU avocatul Social

Avocatul Poporului, Renate Weber, din împotriva Guvernului Orban. Atacă din nou la Curtea Constituțională, ”Legea Carantinei”

Avocatul, Poporului, Renate Weber a atacat la Curtea Constituțională, un articol din ”Legea Carantinei”, articol care se referă laizolarea într-o unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare”, dar şi pe cele referitoare la detaşare.

În sesizarea de neoconstituţionalitate transmisă CCR, Avocatul Poporului prezintă motivele de neconstituţionalitate pe care le-a identificat.

”Soluţia legislativă referitoare la izolarea unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare din cuprinsul art 8 este constituţională, prin raportare la considerentele deciziei CCR, numai în măsura în care acest tip de izolare se impune ca măsură de ultimă resort, după ce toate celelalte măsuri de o severitate mai scăzută au fost epuizate”, afirmă Avocatul Poporului în sesizare.

Instituţia transmite, de asemenea, că, din examinarea prevederilor ordinului ministrului Sănătăţii privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor, se observă că ”plasarea în izolare în spaţiul special desemnat se face prin efectul legii, fără a reglementa posibilitatea medicilor, direcţiei de sănătate publică şi judecătorilor de a dispune aplicarea unei forme mai puţin severe de izolare – izolarea la domiciliu -aceasta din urmă fiind permisă doar asimptomaticilor”.

”Măsura internării obligatorii, având trăsăturile unei măsuri restrictive de libertate, trebuie să fie o măsură de ultimă resort”, a mai transmis Avocatul Poporului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.