ALERTĂ! Procurorii antimafia intervin. Valer Dorneanu este terminat! Prejudicul este fabulos
ALERTĂ! Procurorii antimafia intervin. Valer Dorneanu este terminat! Prejudicul este fabulos
Ultima Ora #CURTEA CONSTITUTIONALA #DNA Justiție

ALERTĂ! Procurorii antimafia intervin. Valer Dorneanu este terminat! Prejudicul este fabulos

Valer Dorneanu, s-a arătat indignat că procurorul-șef Crin Bologa a îndrăznit să facă referire la deciziile CCR privind dezincriminarea unor infracțiuni.

Reacția lui Valer Dorneanu vine după ce Crin Bologa a afirmat recent că dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu, în urmă unei decizii a CCR, a făcut că DNA să dea soluțîi de clasare în aproape 800 de dosare cu prejudicii de sute de milioane de euro, cauze care ar fi ajuns la judecată.

DNA aduce aminte că din cauza CCR sunt „801 soluțîi de clasare dispuse în dosare cu prejudicii reclamate de 1.847.112.887 de lei, 3.558.434.206 de euro și 10.340.800 de dolari”.

DNA ii mai sugerează lui Dorneanu să renunțe la atacurile la persoană.

”Având în vedere ultimele apariții publice ale unor judecători, membri ai Curții Constituționale a României și comentariile acestora la adresa Direcției Naționale Anticorupție și a procurorului șef al acestei Direcții, Biroul de presă al Direcției Naționale Anticorupție aduce la cunoștință opiniei publice următoarele:

– procurorii Direcției Naționale Anticorupție, inclusiv procurorul șef al Direcției, nu au comentat, contestat sau calificat în vreun fel activitatea Curții Constituționale a României și deciziile acesteia.

– în aparițiile publice, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, la întrebarea unor jurnaliști, a identificat unele cauze care au dus la reducerea activității Direcției Naționale Anticorupție, în ultimii ani.

Printre aceste cauze, au fost enumerate neocuparea unor posturi de procurori cu funcții de conducere și execuție, plecarea unor procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, că urmare a creșterii vechimii necesare numirii în funcția de procuror al Direcției Naționale Anticorupție de la 6 la 10 ani, scăderea numărului de sesizări din partea instituțiilor statului sau a persoanelor fizice/juridice private, reducerea competenței materiale a Direcției etc.

ALERTĂ! Procurorii antimafia intervin. Valer Dorneanu este terminat! Prejudicul este fabulos 1

În același context, în cadrul unui interviu, cu precizarea, în mod expres, a faptului că nu se atacă și că se respectă deciziile Curții Constituționale, au fost identificate drept cauza a scăderii numărului de dosare trimise în judecată unele decizii ale Curții Constituționale a României, cum ar fi cea care a dus la dezincriminarea parțială a infracțiunii de abuz în serviciu.

O dovadă clară a respectării și aplicării deciziilor Curții Constituționale a României de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție sunt și cele 801 soluțîi de clasare dispuse în dosare cu prejudicii reclamate de 1.847.112.887 de lei, 3.558.434.206 de euro și 10.340.800 de dolari”

Totodată, precizăm că Direcția Națională Anticorupție, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, nu au folosit că instrument al comunicării publice atacurile la persoană și nu vor face acest lucru și asigura cetățenii că lupta anticorupție la nivel înalt va continuă, în cadrul legal existent”, arată DNA.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii