ALERTĂ! O ambarcaţiune cu 24 de cadavre la bord a ajuns în Canare 5
Rescuers from the Spanish Coast Guard tow a boat with the bodies of migrants who were found dead, in Port of Los Cristianos, in the south of the Canary Island of Tenerife, Spain April 28, 2021. REUTERS/Borja Suarez
Externe Ultima Ora

ALERTĂ! O ambarcaţiune cu 24 de cadavre la bord a ajuns în Canare

O ambarcaţiune găsită în derivă marţi, în apropierea coastelor uneia din Insulele Canare cu cadavrele a 24 de migranţi la bord, a ajuns miercuri pe Insula Tenerife, au indicat surse oficiale, raportând un bilanţ nou, transmite AFP.

„Pompierii scot cadavrele, care vor fi transportate într-o capelă”, a indicat Domingo Martin de la Crucea Roşie spaniolă.Serviciile de salvare maritimă raportaseră anterior iniţial un bilanţ cu 17 morţi,CONFORM AGERPRES.RO.

Numărătoarea efectuată odată cu sosirea bărcii în port a ridicat numărul morţilor la 24, printre care doi minori.Un avion al forţelor aeriene spaniole a văzut iniţial ambarcaţiunea luni dimineaţă, la aproximativ 500 de kilometri sud-est de Insula El Hierro.

Un elicopter militar a ridicat apoi trei persoane încă în viaţă la bord (doi bărbaţi şi o femeie) transportându-i la un spital din Tenerife.

„Erau atât de slabi încât a fost nevoie de mai multe persoane pentru a-i ajuta să stea în picioare”, a declarat Juan Carlos Serrano, membru al echipajului elicopterului.

ALERTĂ! O ambarcaţiune cu 24 de cadavre la bord a ajuns în Canare 6

Migranţii erau toţi candidaţi la exil veniţi din Africa Subsahariană.Sosirile migranţilor în insulele Canare s-au înmulţit de la sfârşitul lui 2019 ca urmare a creşterii numărului de patrule pe coasta de sud a Europei, ceea ce a contribuit la o reducere semnificativă a traversărilor în Marea Mediterană.

Anul trecut, 23.023 de migranţi au ajuns în arhipelagul spaniol, de opt ori mai mult decât în 2019, potrivit Ministerului de Interne.

Traversarea este de minim o sută de kilometri, dar este deosebit de periculoasă din cauza curenţilor puternici. Ambarcaţiunile sunt majoritatea supraîncărcate şi în stare proastă.Cel puţin 1.851 de persoane şi-au pierdut viaţa anul trecut în încercări de a ajunge pe Insulele Canare, potrivit ONG-ului Caminando Fronteras, care monitorizează aceste migraţii.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii