Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată
Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată
Social Ultima Ora

Alertă meteo în toată România! Temperaturi scăzute pentru această perioadă

Temperaturile vor atinge valori mult mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, anunță meteorologii.

Potrivit acestora, vremea se va răci semnificativ, iar temperaturile vor atinge valori mult mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă.

Cerul va rămâne înnorat în regiunile vestice, nordice și variabil în restul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și în Oltenia.

În sud și est și pe arii mai restrânse în rest, va predomina ceața noaptea și dimineața. În zonele intracarpatice și în Bucovina temperaturile scad sub normalul perioadei și sunt anunțate precipitații sub formă de ploaie și trecător lapoviță, iar mai ales la munte vor predomina ninsorile.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 și 12 grade, iar cele minime între -6 și 3 grade.

Prognoza meteo în principalele zone din România

În regiunea Moldovei vor fi opt grade la amiază, în Transilvania patru grade, în Maramureș doar trei grade, în Banat cel mult zece, în Oltenia vor fi 12, în Dobrogea se ating zece grade la amiază, în Crișana se anunță șase grade, iar în Muntenia, zece grade Celsius.

În jumătatea de nord a Moldovei și local în Crișana și Banat, vor cădea precipitații mixte, iar în Transilvania și în Maramureș sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Va ploua în Crișana, va fi ceață în Moldova, Muntenia și Oltenia și soare în Dobrogea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.