Avertizare de cod roșu de inundații în Iaşi
Ultima Ora Social

Alertă meteo. Cod portocaliu de inundații în 6 județe

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundații pe râuri din șase judeţe, până marți după-amiază. Pe alte râuri din 22 de județe a fost emis un cod galben de inundații, în vigoare până marți la ora 24.00, conform mediafax.ro

Codul portocaliu a fost emis pentru perioada luni ora 18.00 – marți ora 16.00 pe râuri din judeţele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, și Mureş.

De asemenea, până marți la ora 24.00 a fost emis un cod galben de inundații pe râuri din județele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu, Alba, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Covasna, Argeş, Vâlcea, Neamţ, Bacău și Suceava.

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare, respectiv de inundație.

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni noi atenționări cod galben de vijelii și ploi torențiale, pentru aproape toate județele din țară, valabile până marți.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.