ALERTĂ. Cursuri suspendate la o școală din Suceava, unde un elev a fost diagnosticat cu meningită
Ultima Ora Social

Alertă la Motru. Un copil de 4 ani a murit de meningită

Un copil de 4 ani a murit, joi dimineaţă, la Unitatea de primiri urgențe a spitalului din Motru, diagnosticul clinic pus fiind meningită meningococică, anunţă gorjeanul.ro. Boala are risc de contagiune şi, din aceast motiv, autorităţile au luat decizia de a închide spitalul.

Copilul, adus în stare deja gravă la spital, a fost consultat de patru medici, dar a murit în mâinile acestora.

Până la stabilirea exactă a cauzelor decesului, în unitatea medicală s-a aplicat protocolul specific acestei boli contagioase grave.

Pe de altă parte, potrivit gorj-domino.ro, politiştii din Motru au întocmit dosar penal pentru moarte suspectă, după ce părinții au făcut plângere. Direcţia de Sănătate Publică Gorj face anchetă epidemiologică şi la grădinița unde învăţa micuţul, ia trupul a fost depus la morgă, în vederea efectuării necropsiei.

Reprezentanții Spitalului Motru cer populației să nu se panicheze și să se adreseze medicilor de familie dacă li se pare că au simptome specifice meningitei.

Ultima alertă de meningită, în urma unei deces, a fost în iuinie anul trecut, la Braşov, după ce un licean de 17 ani a murit, iar alţi aproape 20 de tineri au fost internaţi cu suspciunea că ar suferi de aceeaşi boală.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.