Alertă la frontieră. 2 tineri afgani, ascunși sub semiremorca unui camion 1
Ultima Ora Social

Alertă la frontieră. 2 tineri afgani, ascunși sub semiremorca unui camion

 Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunși sub semiremorca unui camion, doi tineri din Afganistan, care intenţionau astfel să intre ilegal în România.

Duminică, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român B.C., în vârstă de 32 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din autocamion marca Renault şi semiremorcă, ambele înmatriculate în România.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, șoferul transporta geamuri termopan din Turcia pentru o societate comercială din Romania.

Polițiștii de frontieră au descoperit ascunse, între podeaua semiremorcii și spațiul destinat roții de rezervă, două persoane de sex masculin, fără documente de identitate asupra lor.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt doi tineri din Afganistan, în vârstă de 18, respectiv 19 de ani. Aceștia au declarat că s-au ascuns sub mijlocul de transport într-o parcare din Bulgaria, fără știrea șoferului. Totodată, ei au spus că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celor doi cetăţeni afgani, iar conform protocolului româno – bulgar aceştia au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.