ALERTĂ! Kovesi începe lupta împotriva corupților! Și-a ales cu cine va colabora 3
Exclusiv Justiție Ultima Ora

ALERTĂ! Kovesi începe lupta împotriva corupților! Și-a ales cu cine va colabora

Procurorii europeni și-au votat astăzi cei doi șefi-adjuncți, care o vor seconda pe Laura Codruța Kovesi în coordonarea operațiunilor Parchetului European.

Posturile de adjuncți ai procurorului-șef vor fi ocupate de Danilo Ceccarelli (Italia) și Andres Ritter (Germania), care vor avea un mandat de trei ani. Procurorul-șef le poate delega din atribuțîi, iar aceștia ii pot ține locul, în absența să.

Cei doi au fost propuși chiar de Kovesi și au primit votul de încredere al celor 22 de procurori din colegiul Parchetului, care reprezintă tot atâtea state membre UE.

Marți, 10 noiembrie, ministrul Cătălin Predoiu a anunțat că Ministerul Justitei a aprobat delegarea a 15 procurori ce vor activă în cadrul Parchetului European, alți cinci fiind în rezervă, urmând a fi luată o decizie cu privire la aceștia după primele șase luni de activitate a EPPO.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii