Ultima oră. 24 de morți în urma unui atac terorist din Camerun
O maşină capcană a explodat în Siria
Ultima Ora Externe

Alertă. Jumătate din deținuții unei închisori din Indonezia au evadat

Cel puţin 258 de deţinuţi au evadat luni dintr-o închisoare din provincia indoneziană Papua Occidentală în timpul unui miting contra tratamentului la care sunt supuşi studenţii papuaşi pe insula Java, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Mii de persoane au mărşăluit luni în provincia Papua Occidentală şi au incendiat mai multe clădiri guvernamentale ca răspuns la reprimarea unei demonstraţii a studenţilor papuaşi în estul insulei Java, unde aceştia manifestau pentru autodeterminare pentru provincia natală.

Deţinuţi aflaţi în penitenciarul de stat din oraşul Sorong, unde erau închise 547 de persoane, au luat parte la o revoltă în timpul căreia au incendiat părţi ale clădirii după ce fuseseră provocaţi de către protestatari, a declarat directorul general al sistemului penitenciar din Indonezia, Ade Kusumanto.

‘Demonstranţii au aruncat pietre spre închisoare, ceea ce i-a făcut pe deţinuţi să se revolte şi să atace gardienii”, a explicat Ade Kusumanto.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a lansat un apel la calm, afirmând că guvernul respectă demnitatea populaţiei din Papua şi este angajat faţă de creşterea bunăstării acesteia. Activiştii papuaşi susţin că fac obiectul hărţuirilor şi abuzurilor rasiste. Separatiştii din Papua Occidentală luptă pentru independenţă din anii ’60.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii