ALERTĂ! Judecătorii Curții Constituționale au dat verdictul! Evazioniștii scapă de pușcărie! 3
Justiție Ultima Ora

ALERTĂ! Judecătorii Curții Constituționale au dat verdictul! Evazioniștii scapă de pușcărie!

Judecătorii de la Curtea Constituţională a respins miercuri sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Guvernului şi Avocatului Poporului cu privire la modificările aduse legii privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Judecătorii ÎCCJ au apreciat, în obiecţia de neconstituţionalitate, că actul normativ a fost adoptat fără respectarea principiului bicameralismului, conform news.ro.

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, pe 15 decembrie 2020, proiectul de lege iniţiat de fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu care prevede că inculpaţii pentru fapte evaziune fiscală de până la 100.000 de euro, nu mai execută pedeapsa cu închisoare dacă achită integral prejudiciul, ci doar plătesc o amendă.

De asemenea, „dacă în cursul urmăririi penale sau în cursul judecăţii până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive, prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile este acoperit integral, fapta nu se mai pedepseşte”.

Legea a fost inițiată de fostul deputat PSD, Cătălin Rădulescu, zis ”Mitralieră”.

ALERTĂ! Judecătorii Curții Constituționale au dat verdictul! Evazioniștii scapă de pușcărie! 4

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.