Dezastru în România! 179 de persoane și-au pierdut viața
Doliu în PSD. A murit un lider al partidului din Teleorman
Ultima Ora Externe

ALERTĂ în Polonia. Primarul ÎNJUNGHIAT în primă stradă A MURIT

ALERTĂ în Polonia. Primarul ÎNJUNGHIAT în primă stradă A MURIT

Primarul orașului polonez Gdansk a murit în spital la o zi după ce a fost înjunghiat pe scenă în timpul unui eveniment caritabil. Edilul în vârstă de 53 de ani a încetat din viață după ce a medicii au încercat ore întregi să-l salveze.

Pawel Adamowicz, primarul din Gdansk, a fost înjunghiat pe scenă în fața a sute de oameni, duminică seară. El a fost dus de urgență la spital cu leziuni abdominale grave și fost supus unei intervenții chirurgicale timp de cinci ore. Ministrul sănătății din Polonia a confirmat luni că Adamowicz a murit din cauza rănilor sale. „Nu am putut câștiga”, a declarat Lukasz Szumowski presei locale.

Luni dimineață, medicii erau rezervați în ceea ce privesc șansele lui de supraviețuire, iar după-amiază au constatat decesul. Un bărbat de 27 de ani, cu cazier judiciar, a fost cel care l-a înjunghiat pe edil în timp ce se afla pe scenă. Poliția spune că bărbatul s-a folosit de o acreditare de presă pentru a avea acces la scenă.

Televiziunea locală a arătat imagini cu suspectul, care a fost recent eliberat din închisoare, fluturând o armă și strigând „Adamowicz este mort”. Atacatorul, care a stat cinci ani în închisoare pentru jafuri bancare, a spus că partidul Platformei Civice, care a condus guvernul anterior și care a susținut realegerea lui Adamowicz, l-a învinuit pe nedrept. El a mai spus că a fost torturat în spatele gratiilor.

Primarul a fost atacat în timp ce participa la Marea Orchestra de Crăciun – un eveniment anual în care voluntarii strâng bani pentru echipamente medicale în spitale. Cu câteva clipe înainte de a fi înjunghiat, Adamowicz a postat o fotografie de pe scenă pe contul său de Instagram. Primarul era cunoscut pentru opiniile sale liberale și opoziția față de partidul de guvernământ al Poloniei și se opunea legilor legate de justiție date de aceștia. Adamowicz, în vârstă de 53 de ani, era originar din Gdansk și a fost primarul orașului timp de 20 de ani.

După ce s-a a aflat vestea despre atac, sute de localnici au mers la spital și au stat toată noaptea la coadă pentru a dona sânge. Într-un tweet luni, prim-ministrul Mateusz Morawiecki a descris asasinarea edilului drept o „uriașă tragedie” pentru această țară.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.