Alertă în Budapesta. 3500 de persoane evacuate pentru dezamorsarea unei bombe din Al doilea Război Mondial 1
Ultima Ora Externe

Alertă în Budapesta. 3500 de persoane evacuate pentru dezamorsarea unei bombe din Al doilea Război Mondial

Poliţia din Budapesta a început evacuarea locuitorilor din zona parcului Varosliget, în centrul oraşului, în vederea dezamorsării unei bombe neexplodate de mari dimensiuni datând din al doilea război mondial găsite în zonă, a anunţat vineri dimineaţa municipalitatea, transmit MTI şi Magyar Hirlap.

Zona aflată în vizorul autorităţilor a fost parţial închisă, în sensul că nu este permisă intrarea, ci doar ieşirea, a precizat municipalitatea.Segmente din străzile adiacente au fost de asemenea închise traficului, iar autobuzele şi troleibuzele din zonă circulă deviat.

Evacuarea afectează în total circa 3.500 de persoane, cărora autorităţile le-au pus la dispoziţie adăposturi temporare. De asemenea, autorităţile asigură asistenţă şi transport pentru persoanele bolnave şi vârstnicii vizaţi de evacuare.

Bomba de 100 de kilograme de producţie sovietică a fost descoperită joi pe un şantier şi operaţiunile de dezamorsare a proiectilului urmau să fie finalizate în jurul prânzului de o echipă de genişti şi pompieri militari.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.