ALERTĂ! Guvernul taie în carne vie! Ce le pregătește leneșilor. Ministrul muncii a făcut anunțul 1
Exclusiv Social Ultima Ora

ALERTĂ! Guvernul taie în carne vie! Ce le pregătește leneșilor. Ministrul muncii a făcut anunțul

Ministrul muncii, Raluca Turcan, vrea să adapteze legislația în ceea ce privește acordarea ajutoarelor sociale în România.

Concret, ministrul Turcan spune că cu toate că s-a redus numărul celor care beneficiază de aceste ajutoare, totuși, mai sunt persoane, care iau bani cu toate că ar putea să meargă la muncă.

„Numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut în România în ultimii ani constant şi, în acelaşi timp, şi numărul celor care beneficiază de ajutorul de sprijin pentru familie, care este tot o formă de ajutor de la stat pentru familiile cu venituri reduse.

În privinţa ajutoarelor sociale aş vrea să schimbăm puţin optica în raport cu acordarea acestora şi anume să încurajeze totuşi reîncadrarea în câmpul muncii pentru cei care vor să muncească, iar cei care nu pot cu adevărat să fie sprijiniţi.

Viziunea liberală a noastră în privinţa ajutoarelor sociale este sprijin ţintit pentru cei cu adevărat vulnerabili şi încurajarea muncii pentru cei care pot să meargă la muncă”, a spus Raluca Turcan, la Antena 3.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.