Ministrul Criminal Oprea
Justiție Ultima Ora

ALERTĂ! Gabriel Oprea, scăpat de Dorneanu de Pușcărie! Familia lui Gigină revoltată!

Decizia CCR care nu mai permite DNA să ancheteze infracţiuni de drept comun în dosare disjunse din cazuri de corupţie l-ar putea salva pe fostul vicepremier Gabriel Oprea de dosarul privind moartea poliţistului motociclist Bogdan Gigină.

În cazul lui Gabi Oprea, dosarul de ucidere din culpă privind moartea poliţistului Bogdan Gigină este deja pe rolul Înaltei Curţi de Casație şi Justiţie şi a trecut de camera preliminară în care s-a stabilit deja că probele au fost administrate legal,g4media.ro.

Spre exemplu, până la decizia CCR de azi, DNA putea investiga inclusiv infracţiuni de trafic de droguri în dosare disjunse (formate) din dosare de corupţie. S-a întâmplat recent într-un caz la Constanţa în care DNA a reţinut 4 persoane pentru trafic de droguri într-un caz disjuns din dosarul de corupţie al fostului şef al Poliţiei Eforie.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 31 ianuarie 2021, a patru inculpați, pentru comiterea unor infracțiuni de trafic de droguri, punerea în circulație de valori falsificate, camătă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Prezentul dosar s-a disjuns din cauza penală privind săvârșirea de către inculpatul Coteanu Cornel Gabriel, la data faptei șef al Poliției Eforie, județul Constanța, a infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu (comunicat nr. 506 din 1 septembrie 2020)”,  se arată într-un comunicat DNA din data de 1 februarie 2021.

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.