ALERTĂ! Ministrul sănătății are probleme! A furat legea PSD! DOVEZI! 7
Exclusiv Social Ultima Ora

ALERTĂ! Ministrul sănătății are probleme! A furat legea PSD! DOVEZI!

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a preluat ideea deputatului PSD, Bogdan Ivan Gruia, privind creșterea alocației de hrană pentru cei care sunt internați în spitale.

Concret, deputatul PSD, a depus un proiect de lege prin care prevede creșterea alocației de hrană de la 10 lei, cât este acum, la 40 de lei.

În replică, Voiculescu, a pus în dezbatere publică, un proiect legislativ prin care dorește creșterea ridicolă la 16 lei a alocației de hrană pentru cei internați în spitale, o sumă derizorie,potrivit specialiștilor.

”Propunerea MS aflată deja în transparență decizională va face câteva schimbări de bun simț:• eliminăm plafonul maximal al alocațiilor de hrană din spitale; o reglementare de mai bine de 10 ani, ajustată în 2016, uitată apoi de guvernările ulterioare;

• nivelul alocaţiilor de hrană se stabilește de către conducătorul unității sanitare, cu avizul consiliului de administrație; responsabilitatea trebuie să fie comună și datele trebuie transmise la MS pentru transparență;

• stabilim nivel minim al alocaţiilor de hrană la 16 lei/ zi /pacient – tocmai pentru a proteja pacienții de economii făcute de conducerea spitalului acolo unde nu trebuie;

• Ghid pentru alimentație sănătoasă în unitățile sanitare; de urmărirea acestuia va fi responsabil atât managerul cât și Consiliul de Administrație – în evaluarea lor se va ține cont de acest aspect”,spune Voiculescu.

ALERTĂ! Ministrul sănătății are probleme! A furat legea PSD! DOVEZI! 8

Și medicul Beatrice Mahler, susține ideea că, alocația de hrană este derizorie, mai ales acum , în plină pandemie de Coronavirus!

”Consider că și la noi la Institutul Marius Nasta, costurile celor trei mese zilnice sunt din păcate extrem de reduse conform alocării bugetare (HG 851/2018), adică a banilor pe care noi ca spital îi primim pentru a asigura mâncarea pacienților.

Un pacient bolnav de COVID are alocat astăzi pentru cele 3 mese, fix 10 lei/zi regim comun, 15 lei/zi pentru pacientul care are și diabet zaharat sau 16 lei/zi pentru pacientul cu tuberculoză. La Institutul Marius Nasta avem bucătăria proprie, cu personal propriu, o infrastructura pe care am modernizat-o, și măcar astfel din acest punct de vedere putem să ne gospodărim cât mai eficient conform banilor alocați.

Deși la Marius Nasta suntem la limita superioară de calcul a hranei alocate zilnic, DA, din păcate alocația pentru hrana zilnică, din perspectiva mea este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID și nu numai!”,  scrie ea pe Facebook.

ALERTĂ! Ministrul sănătății are probleme! A furat legea PSD! DOVEZI! 9

Deputatul PSD, sopune că, actuala alocație de hrană este o batjocură la adresa bolnavilor internați în spitale, acești bani, fiind insuficienți pentru nevoile nutriționale ale unui bolnav.

”ACUM, statul alocă 10 lei (adică 2 Euro) pentru TREI mese pe zi. O sumă ridicolă, care nu face decât să adâncească agonia unui bolnav, care se simte umilit, abandonat, batjocorit și sleit de puteri în fața unui meniu de 3 lei.

Așa cum am promis, am lucrat alături de colegii mei deputați PSD și specialiști din sistemul sanitar la o formă a legii care să acorde alocația de hrană din prima zi a internării și care să anuleze plafonul maxim de 10 lei/zi/bolnav.

Ca deputat al județului Bistrița-Năsăud am obligația de a mă lupta pentru demnitatea fiecărui român care ajunge în orice spital al țării.

Alocația de hrană de astăzi este o batjocură, nefiind nici măcar indexată cu procentul inflației, cum ar fi logic.

Nevoile nutriționale ale unui bolnav sunt deosebite, iar mulți dintre ei au un regim special, care, categoric nu poate fi realizat de niciun maestru bucătar având la dispoziție doar 10 lei.”, a spus Ivan.

ALERTĂ! Ministrul sănătății are probleme! A furat legea PSD! DOVEZI! 10

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.