Hidrologii au emis Cod galben de inudații în mai multe județe din Transilvania. Vezi zonele afectate
Hidrologii au emis Cod galben de inudații în mai multe județe din Transilvania. Vezi zonele afectate
Ultima Ora Breaking News Europarlamentare 2019 Prezidențiale 2019 Social

Alertă de la meteorologi. Cod portocaliu de inundații în Covasna, Buzău și Prahova

Meteororlogii au emis, sâmbătă seara, noi avertizări Cod portocaliu de inundaţii, valabile până duminică dimineaţa, pe râuri din cinci judeţe.

Conform prognozei  meteorologilor, în intervalul 22 iunie, ora 19:20 – 23 iunie, ora 4:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Inundaţie pe râurile mici din din bazinele hidrografice: Buzău – bazin superior şi afluenţii din bazinul mijlociu din judeţele Covasna, Braşov, Buzău şi Prahova.Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic al râului Bâsca.

De asemenea, până duminică la ora 2:00, este în vigoare un Cod portocaliu de inundaţii pe râurile mici din bazinele hidrografice: Olt – bazin aferent amonte confluenţă cu Râul Negru, afluenţii de dreapta ai Oltului aferenţi aval confluenţă cu Râul Negru – amonte S.H. Hoghiz, judeţele Harghita, Covasna şi Braşov.

Hidrologii avertizează că fenomene periculoase se pot produce cu intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic: Olt- bazin aferent amonte S.H. Sâncrăieni, bazinele superioare ale râurilor Baraolt şi Cormoş.Potrivit INHGA, până la ora 24:00, se pot produce inundaţii pe râurile mici din bazinul Putna – bazin aferent amonte S.H., judeţul Vrancea.În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va reveni cu actualizarea acestor prognoze. AGERPRES

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii