Cod Portocaliu de viituri
Cod Portocaliu de viituri
Ultima Ora Social

Alertă de la meteorologi. Cod galben de inundații pe zeci de râuri din țară

Râuri din 32 de județe sunt sub avertizare Cod galben de inundații, valabilă de luni, de la ora 13.00, până marți, la ora 16.00. Specialiștii susțin că în acest interval se pot produce viituri și creșteri de debite ale râurilor, conform mediafax.ro

Avertizarea Cod galben emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a intrat în vigoare luni, la ora 13.00, și este valabilă până marți, la ora 16.00.

Sunt vizate râuri din județele Bistriţa Năsăud, Harghita, Mureş, Alba, Sibiu, Hunedoara, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Neamţ, Bacău, Suceava, Iaşi, Vaslui, Galaţi, și Botoşani.

Potrivit specialiștilor, în aceste zone se pot înregistra scurgeri pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare luni, între orele 17.00 și 24.00, pe unele râuri din judeţele: Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Argeş şi Neamţ.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.