Cum vor arăta noile buletine cu CIP din 2024
Cum vor arăta noile buletine cu CIP din 2024
Social Ultima Ora

ALERTĂ! Ciucă a semnat. Schimbare majoră la buletinele românilor. Va fi revoltă. DOCUMENT

Buletinele de identitate ale românilor se vor schimba curând, dacă, proiectul de lege al Ministerului de interne va fi aprobat de Guvern.

Conform actului normativ, buletinele vor putea fi anulate foarte ușor în anumite condiții. Mai mult, acestea vor cuprinde amprenta digitală, fapt ce va stârni numeroase proteste.

Este vorba despre integrarea amprentelor la cartea de identitate. Românii ar urma să nu aibă posibilitatea de a refuza acest lucru, fapt care stârnește și mai multă revoltă.

ALERTĂ! Ciucă a semnat. Schimbare majoră la buletinele românilor. Va fi revoltă. DOCUMENT 3

În trecut, s-a mai vorbit despre această decizie odată cu lansarea buletinelor electronice. Astfel, pe cărțile de identitate, românii ar urma să aibă numele, prenumele, sexul, cetățenia, data nașterii, semnătura titularului, fotografia acestuia, codul numeric personal și adresa de domiciliu, dar și posibilitatea includerii amprentelor personale pe buletine.

Potrivit noului proiect al MAI, românii ar urma să nu poată refuza amprentarea de pe noile buletine, așa cum s-a vorbit inițial și s-a stabilit la început pentru cărțile de identitate electronice.

Singurul caz în care cetățenii ar urma să nu aibă amprentele pe cărțile de identitate este acela când se află în imposibilitatea recoltării acestor probe. Pe viitoarele buletine ar urma să nu mai fie trecut și locul nașterii, tocmai pentru a putea exista loc liber pentru amprente.

DOCUMENT

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.