ALERTĂ. Cinci morți la Spitalul din Târgu Mureș 1
Social Ultima Ora

ALERTĂ. Cinci morți la Spitalul din Târgu Mureș

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Adriana Pistol a anunţat că cinci pacienţi care au contractat infecţii cu bacterii rezistente la antibiotice au murit în secţia ATI a Spitalului Judeţean Târgu Mureş.

„Mă aflu aici în judeţul dumneavoastră şi în acest spital, împreună cu doamna director medical al spitalului, cu domnul director al Direcţiei de Sănătate Publică şi cu domnul doctor, şeful Secţiei de terapie intensivă, pentru a vă aduce la cunoştinţă un eveniment petrecut în ultimele zile, şi anume la nivelul Spitalului Clinic Judeţean Mureş a fost identificat un focar de infecţie asociată asistenţei medicale, focar constituit din 6 cazuri, din care 5 s-au soldat cu deces, cazuri care au fost raportate şi depistate în ultimele zile.

Pacienţii aveau multiple patologii, erau pacienţi polispitalizaţi şi asupra lor, din cauza acestor patologii severe, au fost efectuate o serie de manevre şi proceduri invazive. Infecţiile despre care vorbim se referă la germeni cu rezistenţă mare la antibiotice. Vorbim aici de pioceanic şi acinetobacter”, a afirmat Adriana Pistol.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.