ULTIMA ORĂ. Șeful Jandarmeriei Române la Parchetul General. E pus sub învinuire
Alertă. Cătălin Sindile nu va mai fi șeful Jandameriei
Ultima Ora Social

Alertă. Cătălin Sindile nu va mai fi șeful Jandameriei

Colonelul Cătălin Sindile, prim-adjunct al Jandarmeriei Române, va fi schimbat din această funcție de conducere din cadrul instituției și va fi numit comandant al școlii de aplicație pentru jandarmi, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul MAI.

Surse din cadrul Ministerului de Interne au precizat, pentru MEDIAFAX, că Ionuț-Cătălin Sindile va fi schimbat din funcția de prim-adjunct al Jandarmeriei Române și va fi numit comandant al școlii de aplicație pentru jandarmi.

Sindile a deținut, până la începutul lunii august, funcția de șef al Jandarmeriei Române, dar a fost înlocuit cu Constantin Florea.

Cătălin Ionuț Sindile a fost împuternicit în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pe 15 august 2018, imediat după scandalul iscat de violențele de la mitingul din 10 august, produs în timp ce la conducerea Jandarmeriei se afla Sebastian Cucoș.

În dosarul penal privind violențele din 10 august 2018, Cătălin Sindile are calitatea de suspect.

Ionuţ Cătălin Sindile are 41 de ani şi este născut în judeţul Teleorman. El a absolvit Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, la arma jandarmi, în anul 2000 şi are o experienţă de 19 ani în Jandarmeria Română. Sindile a mai desfăşurat activitate profesională în cadrul Jandarmeriei Române, inclusiv mai multe misiuni internaţionale sub egida Uniunii Europene.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.